Ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας – Σύντομα διαθέσιμο το εμβόλιο

 

 

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Λασκαράτο, το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου:
– Παρά τη δύσκολη συγκυρία με τα αυξημένα κρούσματα – ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα -, υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα. Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια των φαρμακείων και θα χορηγηθεί δωρεάν από την κυβέρνηση στους πολίτες, με προτεραιότητα στους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
– Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενδυναμώνει διαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα: Πάνω από 7.000 ιατροί και νοσηλευτές έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020 εκ των οποίων οι περισσότεροι θα γίνουν μόνιμοι μόλις τελειώσει η κρίση. Επιπλέον, οι κλίνες ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί από 557 που παραλάβαμε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ σε πάνω από 1.200 σήμερα και συνεχίζουμε να προσθέτουμε.
– Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα εμπεριέχει στοιχεία μέχρι τον Απρίλιο του 2020. Από τότε έχουν διατεθεί άνω των 780 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση για προσωπικό και εξοπλισμό στα νοσοκομεία της χώρας.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=3XfAK2OVDZU&feature=youtu.be

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας