ΑΧΑΪΑ: Δεν τρομάζουν τα πρόστιμα για τον κορονοϊό – Χιλιάδες έλεγχοι, «βροχή» τα 300άρια, αλλά η εικόνα ασύδοτη!

Τελικά τα πρόστιμα των 300 ευρώ, δεν φαίνεται να πτοούν τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, που εξακολουθούν να κινούνται άσκοπα μέρα και νύχτα, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.
Χιλιάδες είναι οι έλεγχοι που έχουν γίνει στη Δυτική Ελλάδα, από την αρχή της δεύτερης καραντίνας και από τα πρώτα αποτελέσματα, φαίνεται ότι πολύς κόσμος κινείται άσκοπα, ή δεν συμμορφώνεται με την χρήση της μάσκας και τα άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο της καραντίνας, είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Ελλάδα, από τις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος της καραντίνας, μέχρι και την Τετάρτη 18 του μηνός, είχαν γίνει συνολικά 14.165 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 1.107 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για τις εξής παραβάσεις:
@ 701 πρόστιμα για παραβίαση περιορισμού κίνησης
@ 339 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από πεζούς και σε επιβάτες ΙΧΕ
@ 12 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε πελάτες και υπαλλήλους καταστημάτων
@ 42 πρόστιμα για υπεράριθμα άτομα σε ΜΜΜ και οχήματα
@ 13 πρόστιμα για συγκέντρωση ατόμων άνω των τεσσάρων
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αχαΐα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, διενεργήθηκαν 9.454 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 426 παραβάσεις. Από αυτές, 305 αφορούσαν άτομα που παραβίασαν τον περιορισμό κίνησης και κυκλοφορούσαν άσκοπα μετά τις 9 το βράδυ και 101 αφορούσαν σε άτομα τα οποία δεν έκαναν χρήση μάσκας πεζοί, είτε ευρισκόμενοι μέσα σε όχημα.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ