ΠΑΤΡΑ: Στο ΚΕΤΧ το νέο Αστυνομικό Μέγαρο – Προωθείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τον δρόμο του φαίνεται να βρίσκει ένα ακόμα από τα μεγάλα αιτήματα της Πάτρας, το οποίο «ταλαιπωρήθηκε» επί χρόνια από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, αλλά και με ατυχή εμπλοκή του Δήμου, για να καταλήξει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από αγώνα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.
Αυτό ανακοίνωσαν, χθες, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στον απόηχο των επαφών που είχαν με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Θετική είναι η στάση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του στρατοπέδου, χωρίς να τεθεί θέμα ασφαλείας, με την συμβολή της Περιφέρειας του Δήμου. Ετσι, η ΝΑ περιοχή της Πάτρας θα αναβαθμιστεί αποφασιστικά, ενώ παράλληλα η πόλη θα αποκτήσει ένα ισχυρό «Επιχειρησιακό Κέντρο», σε μικρή απόσταση από το κέντρο της.

 

Ο βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χροσοχοΐδης, έχουν συνεχή συνεργασία, με διαρκείς παρεμβάσεις και αμείωτο ενδιαφέρον για το έργο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας και όπως αποδεικνύεται τώρα, δεν έχουν αφήσει το θέμα στη τύχη του, το παρακολουθούν κι όπου αυτό παρεμποδίζεται γραφειοκρατικά, υπάρχει συντονισμός για άμεση επίλυση. Ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στην «Π», δηλώνει: «Το υπουργείο, σε σχέση με τον όγκο δουλειάς που έχει το έργο, ασχολείται πιο πολύ απ’ όσο κανείς μπορεί να πιστεύει. Αυτό που είπε ο υπουργός, προ μηνών στη σύσκεψη που έγινε στην Πάτρα, το κάνει. Κανείς δεν έχει παρατήσει το αίτημα της πόλης και δεν υπάρχει πραγματικό κώλυμα. Το τρέχουμε γρήγορα, γιατί όλοι θέλουμε να γίνει εκεί. Χαίρομαι γιατί η αρχική μου πρόταση για ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ γίνεται τελικά πράξη. Χαίρομαι που και η πρότασή μου στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας για ανάπλαση του χώρου έχει γίνει δεκτή, χωρίς να πειραχθεί το στρατόπεδο. Θα αλλάξει σίγουρα η περιοχή».

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίστικας και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μπαλάσης, στον απόηχο της προχθεσινής επίσκεψής τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρη Γερακαράκου, ανακοίνωσαν τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε ότι για το θέμα της ανέγερσης Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα ασχολείται προσωπικά ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μετά τα πλείστα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το χώρο που θα ανεγερθεί, τελικά προωθείται η λύση της ανέγερσης του σε χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Εγλυκάδα Πατρών, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και γι αυτό το σκοπό γίνονται επαφές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».