Κ. Πελετίδης και Ν. Παπαδημάτος: Στην ίδια πόλη δύο ξένοι, πρώην φίλοι

Κ. Πελετίδης και Ν. Παπαδημάτος: Στην ίδια πόλη δύο ξένοι, πρώην φίλοι

Ξενίζει η οξύτητα της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί ανάμεσα στους Κώστα Πελετίδη και Νίκο Παπαδημάτο, καθώς στο παρελθόν οι δύο δημοτικοί παράγοντες είχαν δώσει την αίσθηση ότι, παρά τις πολιτικές διαφωνίες τους, τρέφουν σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Στο παρελθόν…

 

Οι φράσεις που χρησιμοποίησαν και οι χαρακτηρισμοί που έκαναν στις ανακοινώσεις τους απείχαν πολύ από τα όρια του «πολιτικού πολιτισμού». Μπορεί να μην ήταν υβριστικές, αλλά ήταν προφανές ότι και οι δύο στόχευαν να πλήξουν προσωπικά τον αντίπαλο. Συνθήκη η οποία, αν δεν υπήρχε μια πολιτική… προϊστορία, εννοώντας την συμπόρευσή τους στα δημοτικά πράγματα πριν από 22-23 χρόνια υπό τον αείμνηστο -γιατρό επίσης- Παναγιώτη Κοσιώνη, θα μπορούσε να καλλιεργήσει ευφάνταστα σενάρια περί συνειδητής προτίμησης αντιπάλου.

 

Στην περιοχή της δημοτικής αρχής υπήρχε προβληματισμός τις τελευταίες εβδομάδες για το ύφος του Ν. Παπαδημάτου στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν λογική εξήγηση. Δεν γνωρίζουμε αν την βρήκαν (άλλωστε δεν θα την μοιράζονταν με τον «αστικό» Τύπο της Πάτρας). Ωστόσο, φάνηκε ότι ήταν κάτι που, μάλλον, δεν περιλαμβανόταν στα αναμενόμενα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στις σκληρές τοποθετήσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» είχαν κρατηθεί ένα τόνο παρακάτω. Ενδεχομένως επειδή δεν περίμεναν ότι η συνέχεια θα ήταν ακόμα σκληρότερη και έδωσαν τόπο στην οργή αποδίδοντας σε παρόρμηση αυτό που συνέβαινε.

 

Από την πλευρά του Ν. Παπαδημάτου αυτό που αφήνει να διαφανεί συνομιλώντας με συνεργάτες του είναι ότι, βλέποντας εκ των έσω (Δήμο και δημοτικό συμβούλιο) την αυστηρά κομματική γραμμή που ακολουθεί η δημοτική αρχή Πελετίδη και κυρίως τους τακτικισμούς της για χάρη της επικοινωνίας, προσπαθώντας συστηματικά να εκθέσει την αντιπολίτευση στα μάτια των πολιτών χωρίς κανένα δισταγμό, έχει αποδομηθεί η εικόνα που υπήρχε για το πρόσωπο του Δημάρχου. Ο Ν. Παπαδημάτος λόγω χαρακτήρα και πολιτικής κουλτούρας δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί αυτές τις συμπεριφορές από την πλευρά της δημοτικής αρχής και γι’ αυτό δεν διστάζει να συγκρουστεί κατά μέτωπο. Με αναφορές ακόμα και στον τρόπο ζωής του Κ. Πελετίδη, δηλαδή προσωπικά, που κατά την εκτίμησή του δεν συνάδουν με τις ιδέες που πρεσβεύει το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ο πολιτικός χώρος που στηρίζει τον Δήμαρχο.

 

από τη σημερινή έκδοση της “Π”