ΔYTIKH AΧΑΪΑ: Εκπέμπουν SOS στον ΕΟΔΥ Δήμος και Περιφέρεια – «Ελάτε κάτω, έχουμε τρελαθεί» αναφέρει ο Σπ. Μυλωνάς

Εντοπισμός άνω των 30 κρουσμάτων του νέου Κορωναίου στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, Αγία Κυριακή, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, 12 Αυγούστου 2020.
Εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία στη Δυτική Αχαΐα, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται επικίνδυνα, σε Κάτω Αχαΐα και αγροτοχώρια, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις κρατικές αρχές, ούτε όμως και τεστ σε πληθυσμιακές ομάδες με γνωστές ιδιομορφίες.

 

Τα 10-15 γνωστά κρούσματα σε τσιγγάνους και το ένα επισήμως σε Εργάτη Γης της Μανωλάδας, χωρίς καμία ιδιαίτερη οδηγία σχετική με αυτά, αλλά και το πώς θα πρέπει να το διαχειριστεί ο Δήμος, έφτασαν απ’ ό,τι φαίνεται, τον δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά στα όριά του, να λέει στην «Π»: «Εχουμε αυτά τα προβλήματα στους Ρομά, ακούγονται και διάφορα δημιουργώντας ανησυχία και προβλήματα στον κόσμο, έχουμε και το κρούσμα σε εργάτη γης όταν αυτοί είναι 5.000- και πρέπει να΄ρθει κάποιος να μας πει τι γίνεται. Ελάτε λοιπόν με ένα κλιμάκιο κάτω, να δουν όλα αυτά. Εχουμε τρελαθεί, ο καθένας βγαίνει και λέει τα δικά του, χωρίς να ξέρουμε πού πάει το πράγμα. Δεν πάει άλλο…».

 

Αυτό είναι και το περιεχόμενο επιστολής του κ. Μυλωνά στον ΕΟΔΥ- όπως γνωρίζει η «Π»- που επρόκειτο να συνυπογραφεί από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο. Σε αυτήν, οι δύο αυτοδιοικητικοί αναφέρουν ότι δεν φτάνει μόνο η ενημέρωση που παρέχουν στις ομάδες αυτές των κατοίκων οι δημοτικές υπηρεσίες (εφαρμογή μέτρων), αλλά ζητούν από τον ΕΟΔΥ να καλύψει το «κενό» που έχουν και πάνω απ’ όλα να κάνει δειγματοληπτικά τεστ.
Ενδεικτικός για την περιοχή, είναι και ο έντονος φόβος που εκφράζεται απλοϊκά με τη φράση… «αν δεν προσέξουμε θα γίνουμε Θεσσαλονίκη και θα μας συζητά, σε λίγο, όλη η Ελλάδα»!

 

Μόλις χθες και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας Τάσος Γιακουμής, δήλωσε στην «Π» ότι «τα κρούσματα σε εργάτη γης και σε τσιγγάνους είναι καμπανάκια για τη Δυτική Ελλάδα, οπότε απαιτείται στοιχειώδης έλεγχος με τυχαία τεστ από τον ΕΟΔΥ, καθότι η νόσος κυκλοφορεί στην περιοχή και απαιτείται μια πιο προσεκτική και συγκεκριμένη ματιά σε καταυλισμούς, αφού ο τοπικός πληθυσμός (γενικά) δεν έχει πεισθεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και κάποιοι δυσκολεύονται ακόμα και να βάλουν τη μάσκα»!

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ