Η Διακήρυξη του φετινού ‘’Συμποσίου της Σύμης’’ με θέμα: Πανδημία

Σε διαδικτυακή συνεδρία με νέους από τη χώρα μας και  από όλη την Αχαΐα και θέμα τις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από την εξελισσόμενη πανδημία, συμμετείχε χθες ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος Young Leaders Project.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε η Διακήρυξη του φετινού ‘’Συμποσίου της Σύμης’’ με θέμα: ΠΑΝΔΗΜΙΑ – Ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό, και ειδικότερα τοποθετήθηκαν η Καθηγήτρια του London School of Economics Mary Kaldor του London School of Economics και η Eloise Todd, Συνιδρύτρια του Παγκόσμιου Δίκτυου Δράσης για τις Πανδημίες (Pandemic Action Network).

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο τη συμβολή της νέας γενιάς στη διαμόρφωση  αναπτυξιακής δυναμικής της Αχαΐας, στην ιδιαίτερα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πανδημία, συνεχίζεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης νέων ενεργών πολιτών που οραματίζονται ένα βιώσιμο και ανθρωποκεντρικό μέλλον για την περιοχή τους αλλά και ευρύτερα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν οι κοινωνικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και αναπτύχθηκαν προτάσεις για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών και ειδικότερα των νεότερων γενιών στη διαμόρφωση των λύσεων που απαιτουνται σε τοπική, εθνική και διεθνή κλίμακα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που εντείνει η πανδημία του κορωνοϊου.