Τρίτη συναπτή ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Πτωτικά κινήθηκε για τρίτη συναπτή ημέρα ο χρυσός την Πέμπτη, με τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο να υπονομεύεται από τη σχετική ενδυνάμωση του δολαρίου, καθώς οι traders “ζυγίζουν” την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 ανά τον πλανήτη.

Τα συνδεόμενα με την πανδημία lockdown θα αποτελέσουν τμήμα της επικαιρότητας στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα και αυτό θα οδηγήσει σε ένα σχετικό ράλι το δολάριο, επηρεάζοντας αρνητικά τον χρυσό, τονίζει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σχόλιό του.

Η ισχύς του δολαρίου επηρεάζει περιουσιακά στοιχεία που είναι δεμένα μαζί του, κάνοντας τις τιμές τους σχετικά “ακριβές” για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

“Όσον αφορά τις τιμές του χρυσού, βλέπουμε περισσότερο selloff για το πολύτιμο μέταλλο. Κι αυτό έρχεται σε μια περίοδο που το δολάριο είναι γενικώς αδύναμο. Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από τα επενδυτικά καταφύγια και έχουν διάθεση να δοκιμάσουν πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία”, τονίζει ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade, σε σημείωμά του.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 12,40 δολ. ή 0,7%, κλείνοντας στα 1.861,50 δολ. ανά ουγγιά,  σε χαμηλό δεκαημέρου, σύμφωνα με την FactSet.

Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 40 σεντς ή 1,6%, κλείνοντας στα 24,048 δολ. η ουγγιά.

Ο χαλκός Δεκεμβρίου πρόσθεσε 0,1% στα 3,202 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε περί το 0,1%, στα 951,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε στα 2.319,80 δολ. ανά ουγγιά,  με πτώση 1,5%.