Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων υπερασπίζεται τον αρχιμαφιόζο που απείλεί τον Κιλιτσντάρογλου

Ανώτερος αξιωματούχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ενημέρωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Αλαατίν Τσακιτζί, ενός καταδικασμένου ηγέτη της μαφίας, για την απειλή κατά του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας, του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

“Το γραφείο του εισαγγελέα ξεκίνησε την απαραίτητη έρευνα. Αυτές είναι οι πληροφορίες που πήρα από τους αξιωματούχους”, δήλωσε ο Μπουλέντ Τουράν, ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, στους δημοσιογράφους στις 19 Νοεμβρίου.

“Οι προσβολές και οι απειλές δεν είναι αποδεκτές ανεξάρτητα από το σε ποιους γίνονται και από ποιον εκφράζονται. Πρέπει να διεξαχθούν οι απαραίτητες διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο. Ο νόμος είναι η αμετάβλητη αρχή του AKP”, είπε.

Η δήλωση του Τουράν ήρθε μια μέρα αφότου ο ηγέτης των κεμαλιστών, Κιλιτσντάρογλου, υπέβαλε αγωγή εναντίον του Τσακιτζί για απειλή και προσβολή του σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε στο Twitter. Οι αξιωματούχοι του CHP επέκριναν το κυβερνών κόμμα για τη σιωπή του σχετικά με τις απειλές εναντίον ενός ηγέτη πολιτικού κόμματος.

“Έχει καταστεί σαφές ότι ο τρίτος εταίρος της Λαϊκής Συμμαχίας είναι η μαφία. Η “Συμμαχία των Λαών της Μαφίας” είναι τώρα μια “συμμαχία του κακού””, σύμφωνα με δήλωση.

Η Λαϊκή Συμμαχία αποτελείται από το AKP και το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Τσακιτζί, ο οποίος απελευθερώθηκε από τη φυλακή φέτος το καλοκαίρι και επωφελήθηκε από μερικό νόμο περί αμνηστίας, κάτι που προώθησε το MHP, επέκρινε σκληρά και απείλησε τον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον του ηγέτη του MHP, Ντέβλετ Μπαχτσελί, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, στις 17 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Μπαχτσέλι έδωσε υποστήριξη στον Τσακιτζί σε γραπτή δήλωση στις 18 Νοεμβρίου. Ο Μπαχτσελί τόνισε ότι αυτός και ο Τσακιτζί έχουν “κοινό σκοπό” και είπε ότι είναι “γιος ενός Ülkücü” (υπερεθνικιστής) που αγαπά τη χώρα και το έθνος του.

“Η απάντησή μου στον Κιλιτσντάρογλου και στους συνεργάτες του που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντίληψη στα μάτια του κοινού είναι, πρώτον, ο Αλαατίν Τσακιτζί είναι γιος ενός μάρτυρα υπερεθνικιστή, δεύτερον, ο Αλαατίν Τσακιτζί είναι ένας υπερεθνικιστής που αγαπά τη χώρα και το έθνος του και τρίτον, ο Αλαατίν Τσακιτζί είναι σύντροφος”, δήλωσε.

Ο Τσακιτζί “πλήρωσε το τίμημα των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορήθηκε περνώντας χρόνο στη φυλακή για αρκετά χρόνια”, πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του MHP πρότεινε ότι ο Kιλιτσντάρογλου έχει συμπάθεια προς τον φυλακισμένο Οσμάν Καβαλά και τον πρώην συμπρόεδρο του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Μπαχτσέλι ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι “κοντά στους τρομοκράτες” της παράνομης ομάδας του ΡΚΚ.

Εν τω μεταξύ, ο Τσακιτζί έχει ανταποκριθεί στον ηγέτη της CHP με άλλη μια απειλή. “Αντί να μιλάς σαν γυναίκα, βάλε να με σκοτώσουν αν έχεις τα κότσια”, είπε ο Τσακιτζί στις 18 Νοεμβρίου σε επιστολή.