Απίστευτο εύρημα – Απολίθωματα Τυραννόσαυρου Rex και Τρικεράτοπα που σκοτώθηκαν μαζί σε μάχη

Έχει χαρακτηριστεί ως «μία από τις πιο σημαντικές παλαιοντολογικές ανακαλύψεις της εποχής μας» και έφτασε η ώρα να… αποκαλύψει τα μυστικά του.

Οι επιστήμονες πλέον θα έχουν πρόσβαση σε δύο μοναδικά απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν το 2006 αλλά μόλις τώρα βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μπορέσουν να μελετηθούν.

Πρόκειται για τους σκελετούς ενός τυραννόσαυρου Ρεξ –το μοναδικό απολίθωμα που ανακαλύφθηκε και σώζεται αυτούσιο– και ενός τρικεράτοπα.

Και η μοναδικότητά του βρίσκεται στο γεγονός πως οι δύο δεινόσαυροι που έζησαν στη Γη πριν από περίπου 67 εκατομμύρια χρόνια, σκοτώθηκαν μαζί μάχη! Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο T-Rex επιτέθηκε στον χορτοφάγο τρικεράτωψ με τα δύο θηρία να βρίσκουν τον θάνατο και να θάβονται στα ιζήματα στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου παρέμειναν κρυμμένα μέχρι το 2006.

Οι σκελετοί τους, βάρους 14 τόνων, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ικανοί να δώσουν νέα στοιχεία στους βιολόγους. Επίσης υπάρχουν κομμάτια από το δέρμα ενώ συνεχίζουν να φαίνονται τα δόντια του τυραννόσαυρου που έχουν κολλήσει στο σώμα του τρικεράτοπα.

«Αυτό το απολίθωμα θα αλλάξει για πάντα την άποψή μας για τους δύο αγαπημένους δεινόσαυρους του κόσμου» σχολίαζαν οι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Τα απαραίτητα κονδύλια βρέθηκαν και πλέον οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μελετήσουν και να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα τόσο του δεινόσαυρους όσο και το περιβάλλον.

Πηγή: dailystar.co.uk