Για πρώτη θέση και άνοδο η Εθνική με τη Σλοβενία

Η ώρα του «τελικού» έφτασε… Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (18/11, 21:45) στη Ριζούπολη τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League.

Για την ελληνική ομάδα, που είναι δεύτερη με διαφορά 2 βαθμών από τους πρώτους Σλοβένους μόνο ένα αποτέλεσμα υπάρχει ως ενδεχόμενο, η νίκη, που θα φέρει άνοδο στη League B.

«Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή. Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Η δική μας εστίαση είναι μόνο στη νίκη και στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να νικήσουμε» έδωσε το στίγμα ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Τζον Φαν΄τ Σιπ.

Η… προϊστορία των αναμετρήσεων με τη Σλοβενία είναι ευνοϊκή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που μετρά τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε σύνολο έξι συναντήσεων.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 44χρονος Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ και Αλόνσο Φερνάντεθ.

Ως προς την ενδεκάδα, ένα ενδεχόμενο είναι ο Φαν΄τ Σιπ να ξεκινήσει με τους 11 που παρέταξε εναντίον της Μολδαβίας.

Σε περίπτωση αλλαγών, αυτές ενδεχομένως θα έχουν να κάνουν με μια θέση στη μεσαία γραμμή, με τη χρησιμοποίηση του Μπουχαλάκη αντί του Κουρμπέλη που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής (λόγω καρτών) και του Γιακουμάκη στη θέση του Παυλίδη, που δεν φάνηκε ούτε εναντίον της Μολδαβίας.

Η Σλοβενία θα έχει διαθέσιμο τον τερματοφύλακα τής Ατλέτικο Μαδρίτης και αρχηγό της, Γιαν Όμπλακ, ενώ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, οι Σλοβένοι θα ενισχυθούν με τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ύστερα από μια περίοδο αποχής.