ΑΧΑΪΑ: Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού – Κατά την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

 

Σε συνέχεια των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και προκειμένου να μην υπάρξουν ταυτόχρονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων που αυτή την περίοδο προχωρούν σε απογραφές ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων (από 1 Νοεμβρίου) και χοιρινών (από 1 Δεκεμβρίου), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομικής και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τα εξής:
1. Οι απογραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ιστοσελίδα www. minagric.gr, επιλέγοντας τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια από το μενού την σχετική ψηφιακή υπηρεσία.
2. Απογραφές μπορούν να κατατίθενται και με φυσική παρουσία στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής, μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και καθορισμό ραντεβού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Η ΔΑΟΚ συνιστά να χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, καθώς τα ραντεβού θα είναι περιορισμένα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία του κοινού, αλλά και αδικαιολόγητη έκθεση σε κίνδυνο.
Τα τηλέφωνα των κτηνιατρικών δομών της Περιφέρειας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.pde.gov.gr