Σερβία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η Σερβία, όπου τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 4.994 νέα κρούσματα, ενώ απεβίωσαν 24 ασθενείς. Το 50% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στο Βελιγράδι.

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και δεν γίνεται πλέον εισαγωγή ήπιων περιστατικών. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.963 ασθενείς, εκ των οποίων οι 179 είναι διασωληνωμένοι.

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού, ότι η πληρότητα στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αγγίζει το 100% και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες πόλεις τις Σερβίας. Ανακοίνωσε ότι το πρώτο μισό του μήνα Δεκεμβρίου θα μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού δύο καινούργια Covid νοσοκομεία, στο Βελιγράδι και το Κρούσεβατς, που άρχισαν να κατασκευάζονται τον Ιούνιο και διαθέτουν 1500 κλίνες εκ των οποίων οι 400 θα είναι ΜΕΘ.

Ο Βούτσις ανέφερε ότι πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν στη χώρα ίσως και ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό χωρίς να διευκρινίσει ποιο εμβόλιο θα προμηθευτεί η Σερβία.

Από σήμερα στην Σερβία άρχισαν να ισχύουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση της νόσου Covid-19. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων (εμπορικά, εστιατόρια, καφετερίες, κέντρα διασκέδασης) μέχρι τις 9:00 η ώρα το βράδυ. Η κυβέρνηση της Σερβίας απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού αποκλεισμού για οικονομικούς λόγους. Η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το ενδεχόμενο γενικού lockdown θα εξεταστεί στις αρχές Δεκεμβρίου εάν διαπιστωθεί ότι τα υφιστάμενα μέτρα είναι αναποτελεσματικά.

Στην Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού νόσησαν 92.375 άνθρωποι και τα 1.054 απεβίωσαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ