ΜέΡΑ25: Το μόνο μέτωπο κατά της κοινωνίας είναι της αυταρχικής κυβέρνησης

Για “μνημείο αυταρχισμού και καταστολής” κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. Προσθέτει ότι “η μόνη που έκανε μέτωπο κατά της κοινωνίας, των νοσοκομειακών γιατρών και ακόμα και της δημοκρατίας, είναι η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που δεν δίστασε να καταστρατηγήσει ακόμα και το Σύνταγμα για να επιβάλει το αστυνομικό της κράτος”.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 τονίζει ότι “το μνημείο αυταρχισμού και καταστολής που βλέπουμε σήμερα συνιστά συνειδητή επιλογή του πρωθυπουργού που προσπαθεί να “ορμπανοποιήσει” τη χώρα περιστέλλοντας πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες και του κ. Χρυσοχοΐδη που παριστάνει τον σερίφη σε βουλευτές, πολίτες, φοιτητές και κομματικές οργανώσεις, τη στιγμή που ακόμα συλλαμβάνει τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής”.

Έχουν γίνει αθρόες, βίαιες, παράνομες και αναίτιες προσαγωγές, αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης και ζητά την απελευθέρωση όλων. Καταγγέλλει επίσης ότι “αυτή τη στιγμή η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής που δεν της επιτρέπουν να μεταβεί στη ΓΑΔΑ σε συνέχεια της απαγόρευσης στους βουλευτές του ΜέΡΑ25 να προσεγγίσουν την Αμερικανική Πρεσβεία”. Ο κ. Κριθαρίδης διερωτάται αν όλα αυτά τα βλέπουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο πρόεδρος της Βουλής “και αν ναι” “ακόμα σιωπούν και γίνονται συμμέτοχοι στην αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική εκτροπή;”.