Ο αγώνας επίκαιρος όσο ποτέ συνεχίζεται

Το Πολυτεχνείο αποτελεί τον αέναο φάρο και οδηγό που καλούμαστε τα μηνύματα να αναλύσουμε, επικαιροποιήσουμε και να αποδώσουμε φόρο τιμής μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η εξάπλωση του covid19.
Έθεσε τις υπέρτατες αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και παράλληλα αγαθά, υλικά-πνευματικά που πρέπει να έχει κοινωνία όλοι δηλαδή οι άνθρωποι ψωμί (αξιοπρεπή δηλαδή εργασία) και παιδεία (δικαίωμα στη μόρφωση για όλους).
Το Πολυτεχνείο δεν είναι ο εορτασμός, το γεγονός κάθε 17 Νοέμβρη, αλλά τα γεγονότα που ακολουθούν, διαπλάθουν και θέτουν σε εγρήγορση όσους πρεσβεύουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και πάνω από όλα την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου για λαϊκή κυριαρχία πέρνα από την κατοχύρωση της αυτονομίας των κοινωνικών οργανώσεων, την οικοδόμηση μιας πραγματικά αποκεντρωμένης τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των οργάνων που προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.
Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι αρωγός στα προβλήματα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα κανένας μόνος μες στην κρίση αλλά και να βρει όλη την κοινωνία όρθια την επόμενη ημέρα.
Αίτημα και διεκδίκηση της Ώρας Πατρών είναι να δοθεί γενναία οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες να στηρίξει τις κοινωνικές δομές, την καθαριότητα, τα σχολεία κ.α.
Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σε όλους τους συντηρητικούς κύκλους που απεργάζονται τις δημοκρατικές κατακτήσεις ότι θα μας βρουν απέναντί τους στις κατασταλτικές πολιτικές και στης χουντικής έμπνευσης αντισυνταγματικές διατάξεις (απαγόρευση του συνέρχεσθαι πλέον των 4 ατόμων).
Θα μας βρουν απέναντί τους στους συντηρητικούς νόμους που αρπάζουν τις περιουσίες των πολιτών εν μέσω κρίσης (πτωχευτικός), στα μέτρα εναντίον των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην πλήρη αδιαφορία τους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στον περιορισμό της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών.
Το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί αποκλειστική θύμηση γεγονότων του 73 αλλά τον συμβολισμό των καθημερινών αγώνων για μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.
Στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και μετά την οικτρή διαχείριση της από την κυβέρνηση, η παράταξή μας οργανώνει διαδικτυακές συζητήσεις αναλύοντας τα γεγονότα και την Τρίτη ώρα 11:30 θα καταθέσει στεφάνι στην Παλαιά Ασφάλεια παίρνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας του εαυτού μας και των άλλων, υπερασπιζόμενοι όμως τα δικαιώματά μας για την ελευθερία για την ίδια τη ζωή μας. Ο αγώνας επίκαιρος όσο ποτέ συνεχίζεται.

 

Η Ώρα Πατρών για το Πολυτεχνείο