ΠΑΤΡΑ: Απόρθητο «φρούριο» θα γίνει το κέντρο για αποτροπή διαδηλώσεων – Δείγμα γραφής από την Αστυνομία που ετοιμάζει ΜΑΤ και συλλήψεις

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το απόγευμα από την αστυνομία, οι 39 νεαροί που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, μετά την απόπειρά τους να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Πάτρας.
Η ομάδα των νεαρών, ξεκίνησε πορεία χθες το πρωί από στέκι της Ανω Πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, για τις συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο.
Δεν πρόλαβαν όμως να φτάσουν στο κέντρο της Πάτρας, καθώς στην οδό Γούναρη, στο ύψος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, δυνάμεις των ΜΑΤ τους περικύκλωσαν και τους σταμάτησαν.
Η ομάδα των ατόμων προσήχθη μετά από το μπλόκο της Αστυνομίας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου αργά το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση των περιορισμών κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.
Την ίδια ώρα ομάδα 60 ατόμων βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ απέτρεψε να προσεγγίζουν. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες που βρίσκονταν μέσα.
Να σημειωθεί ότι, όσο πλησιάζουμε στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κατάσταση στην Πάτρα, οξύνεται λόγω των απαγορευτικών μέτρων. Η περιοχή γύρω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Γούναρη, επιτηρείται καθημερινά από την Αστυνομία, για αποτροπή κατάληψης του χώρου.
Χθες, περιμετρικά της περιοχής, βρίσκονταν απλωμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς σε καθημερινή βάση εξαγγέλλονται πορείες από συλλογικότητες και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όλο το οικοδομικό τετράγωνο του πρώην Παραρτήματος ήταν περικυκλωμένο. Σε πλατεία Όλγας και στις οδούς Αράτου, Μαιζώνος, Κορίνθου και Κανακάρη βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, περιπολικά και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο Σύλλογος φοιτητών του βιολογικού, κατήγγειλε ότι, από νωρίς χθες το πρωϊ, δυνάμεις ΜΑΤ, βρίσκονταν σε όλη την πόλη, έχοντας αποκλείσει τον χώρο του Παραρτήματος, όπου επρόκειτο να γίνει πορεία, με όλα τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις).