ΠΑΤΡΑ: Αυξανονται οι εισαγωγες covid στο Ρίο – Ολα τα στοιχεια

Δεν πρόλαβε να πάρει «ανάσα» το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Covid -19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας καθώς μετά από τα έξι εξιτήρια σε ασθενείς, μέσα σε λίγη ώρα, έγιναν τρεις νέες εισαγωγές.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για άμεση ετοιμότητα του συστήματος υγείας για να υποδεχθεί είτε ήπια περιστατικά Covid -19 είτε σοβαρά που χρήζουν νοσηλεία στην Εντατική.

Υπό αυτό το πρίσμα, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την εξασφάλιση νέων κλινών σε ΜΕΘ και σε κλινικές στα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δηλώνει   πως συνεχώς θωρακίζεται το υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας προκειμένου να είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και να μην μείνει κανείς χωρίς κρεβάτι νοσηλείας σε περίπτωση που το χρειαστεί.

Ήδη, από τα στοιχεία  προκύπτει πως σε όλα τα νοσοκομεία   έχουν εξασφαλιστεί κλίνες σε ΜΕΘ αλλά και σε Κλινικές Covid -19 ούτως ώστε η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας να είναι απόλυτα διαχειρίσιμη. Η υφιστάμενη κατάσταση στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής έχει ως εξής:

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο οποίο νοσηλεύονται 20 ασθενείς στην Κλινική Covid -19 και έξι στην ΜΕΘ, έχουν εξασφαλιστεί 24 νέες κλίνες στην ΩΡΛ, ενώ συνολικά 22 κλίνες ΜΕΘ Covid συμπεριλαμβανομένου και των 4 θαλάμων αρνητικής πίεσης.
-Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», στο οποίο νοσηλεύονταν μέχρι χθες 14 ασθενείς στην κλινική και 4 στην ΜΕΘ Covid-19, η δυναμική για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού ανέρχεται σε 40 κλίνες με τις μετακινήσεις που έγιναν.