Το δεύτερο κύμα κορoνοϊού δοκιμάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας

Ηείδηση περί 150 κρουσμάτων στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και τα συνολικά 700 κρούσματα στον Στρατό θορύβησε πολλούς για το τι μέλλει γενέσθαι με την εξέλιξη της πανδημίας και πόσο μπορεί να έχει πλήξει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ξεκινώντας από τα πρώτα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr τα συνολικά κρούσματα στην ΣΜΥ είναι 141. Μάλιστα, κι αυτό είναι το εντυπωσιακό, όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί! Ωστόσο η κινητοποίηση από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς ήταν άμεση και θεωρείται ότι το νούμερο αυτό ήταν η «κορύφωση» της διασποράς, που πλέον φαίνεται ότι έχει πτωτική τάση.

Σε ότι αφορά το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, καλά πληροφορημένες πηγές επεσήμαναν προς το enikos.gr ότι το νούμερο είναι πολύ μικρότερο και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τα «700» που έχει αναπαραχθεί εκτενώς.

Στο ΓΕΕΘΑ είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τις ενέργειες ελέγχου κρουσμάτων Covid-19, αφού φρόντισαν εγκαίρως να λάβουν αυξημένα μέτρα προστασίας των στελεχών και των οικογενειών τους.

Φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία αυξητική ροή στο αριθμό των κρουσμάτων με τάση σταθεροποίησης όμως κι αυτό έχει την εξήγησή του.

Τα στρατόπεδα, τις τελευταίες ημέρες υποδέχονται τους νέους οπλίτες για την θητεία τους και βάσει πρωτοκόλλου, όλοι οι νεοσύλλεκτοι υποχρεούνται να περάσουν τεστ. Εκεί εξηγείται και ο σχετικά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και λέμε «σχετικά» διότι αναλογικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και το μέγεθος των ΕΔ, το 0,004% σε σύνολο 145.000 ατόμων που φαίνεται να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, δεν μπορεί παρά να θεωρείται ως ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο.