Κέρδη για τα futures της Wall μετά τις απώλειες της Πέμπτης

Ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά τις βαριές απώλειες της Πέμπτης, με τον προβληματισμό πάντως για την έξαρση της πανδημίας να παραμένει στο προσκήνιο καθώς τα νέα κρούσματα παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 240 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 24,75 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, στο μεταξύ, προσθέτουν 79,25 μονάδες.

Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της ανάπτυξης των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 οδήγησε σε ράλι τις διεθνείς αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Ωστόσο, η σφοδρότητα με την οποία το δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει τις ΗΠΑ – με τη χώρα να ξεπερνά και το επίπεδο των 150.000 νέων κρουσμάτων σε μία μόνο μέρα- έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τον κίνδυνο μιας νέας ύφεσης τους επόμενους μήνες, καθώς ολοένα και περισσότερες πολιτείες επιστρέφουν στα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας χθες σε πάνελ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ότι αν και ένα αποτελεσματικό εμβόλιο αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, δεν είναι πανάκεια, ενώ προειδοποίησε ότι “σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητα παραμένουν όσον αφορά την παραγωγή, διανομή και αποτελεσματικότητα σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες”.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Walt Disney Co. ανακοίνωσε ζημιές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τις δραστηριότητες της, κυρίως στον τομέα των θεματικών πάρκων. Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε ταυτόχρονα σημαντική αύξηση των συνδρομητών στην υπηρεσία Disney+, στους 73,7 εκατ. για την περίοδο έως τις αρχές του Οκτωβρίου, από περίπου 60 εκατ. που ήταν τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά της η Cisco ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις του κολοσσού των δικτύων για το επόμενο διάστημα να είναι ελαφρώς πιο θετικές απ’ ό,τι προηγουμένως.