Η ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως ενίσχυσε τον χρυσό

Κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή καθώς ο ολοένα και αυξανόμενος ρυθμός που μολύνονται οι άνθρωποι από κορονοϊό επανέφερε τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίτιμο που θα πληρώσει η οικονομία από την πανδημία, ενώ ο σκεπτικισμός για την ταχεία ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της COVID-19 ενίσχυσε περαιτέρω το “ασφαλές καταφύγιο”.

Τα futures του χρυσού κέρδισαν 1% στα 1.892,20 δολάρια ανά ουγγιά. Ωστόσο, το εν λόγω μέταλλο δεν κατάφερε να αποφύγει να καταγράψει τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με πτώση στις τιμές των futures κατά 3% μέχρι στιγμής, κυρίως πληγωμένο από την αρχική ευφορία για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο από την Pfizer στις αρχές της εβδομάδας.

Η Pfizer και η BioNTech τη Δευτέρα δήλωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύσουν κατά της COVID-19 ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό με βάση τα αρχικά αποτελέσματα της δοκιμής.

Στα κέρδη του χρυσού συνέβαλε και το γεγονός ότι κατέγραψε απώλειες το δολάριο. Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και η υποτίμηση του νομίσματος είναι ένα ενδεχόμενο που ίσως προκύψει από μεγάλα οικονομικά κίνητρα.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 1,9% στα 24,68 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα κατέγραψε κέρδη 1% στα 888,63 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 0,7% στα 2.316,07 δολάρια η ουγγιά.