Προφυλακίστηκαν η 15χρονη και ο 17χρονος για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Του Δημήτρη Δαμιανού

Προφυλακίστηκαν η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος, που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία της 50χρονης μητέρας της ανήλικης στην Αγία Βαρβάρα.

Η κόρη του θύματος φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε ότι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης της μητέρας της μαζί με τον 17χρονο φίλο της, επειδή είχαν συχνούς και έντονους καβγάδες και παραδέχθηκε κυνικά ότι άκουγε τρέμοντας τις κραυγές της άτυχης γυναίκας από το διπλανό δωμάτιο, χωρίς να κάνει κάτι για να αποτρέψει το έγκλημα.

Φέρεται να υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, λέγοντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια και πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία, χωρίς όμως να του έχουν υποσχεθεί χρήματα ως αντάλλαγμα. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο 16χρονος έστελνε μηνύματα στο Facebook ρωτώντας πότε θα γίνει το έγκλημα.

Ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης και δήλωσε ότι «η 15χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει».

Ο 17χρονος από τη Ρουμανία φέρεται να επέμεινε στα όσα είπε προανακριτικά στους αστυνομικούς, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας τον 16χρονο , ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε χθες.

Πηγή: skai.gr