ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Υπέρ του «Θώρακος» Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος»

Συνάδελφοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το ΔΣ του συλλόγου Δ/Ν Πάτρας διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες .Η πανδημία έχει ήδη φέρει στα όρια του το σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι όσα περιοριστικά μέτρα κι αν παρθούν, αν δεν συνοδεύονται με θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, θα αποδεικνύονται ανεπαρκή κι αναποτελεσματικά.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει προκλητικά να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και τη «βολική» σύγκριση με τα άλλα κράτη και να πάρει τη δική της σοβαρή ευθύνη .

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Να επιταχθούν άμεσα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης μας.
• Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.
Το ΔΣ στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ε.ΚΠ. και άλλων φορέων της πόλης την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 10:00πμ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου,(τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.