ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών στην 6η Υ.ΠΕ για τον κορονοϊό

Συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πραγματοποίησε σήμερα  συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ. κύριο Γιάννη Καρβέλη.

Στην συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στις τεράστιες  προσπάθειες  που καθημερινά καταβάλουν οι εκπαιδευτικοί για τα τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία και  μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως τα υπερπληθή τμήματα και οι ελλείψεις σε εργαζόμενους καθαριότητας .

Ενημέρωσαν επίσης τον Διοικητή ότι στα σχολεία που έχουν εμφανιστεί κρούσματα, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες που δημιουργούνται.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν γίνονται συστηματικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας, με αποτέλεσμα τις αμέσως επόμενες μέρες τα σχολεία να υπολειτουργούν καθώς οι γονείς φοβούνται να  στείλουν τα παιδιά τους.

Ο κύριος  Καρβέλης  δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα  τα προβλήματα  και αναφέρθηκε στην ήδη υπάρχουσα πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ. να γίνονται  ενημερώσεις στα σχολεία για τα μέτρα υγιεινής .

Τέλος, εκφράζοντας  την αμέριστη συμπαράσταση στον κλάδο μας δεσμεύτηκε  ότι  θα μεριμνήσει  ώστε να πραγματοποιούνται  με ταχύτητα και ασφάλεια τεστ σε εκπαιδευτικούς που έχουν εκδηλώσει πιθανά συμπτώματα, ή έχουν έρθει σε επαφή με ενεργό κρούσμα  συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι, να επικοινωνούν με το Σύλλογο όταν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους ανησυχίας, ώστε να τους καθοδηγούμε σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ. για την άμεση εξυπηρέτησή τους.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΑΤΡΑΣ