Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το πνεύμα “Πολάκη” εμφανίστηκε στη Βουλή μέσα από τα λεγόμενά σας

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Με ευθείες βολές εναντίον των κυρίων Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη, συνδύασε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εστιάζοντας στις αναφορές της πρωτολογίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσο πιο δύσκολα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, “τόσο αναδεικνύεται η ρηχότητα των θέσεων” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο εγκάλεσε ότι είναι ανεπαρκής, για να ορθώσει πειστικό πολιτικό λόγο.

“Έχετε ήδη διανείμει το κείμενο της ομιλίας σας στους δημοσιογράφους… Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα της ομιλίας σας ξεκινάτε λέγοντας το ποσό διχαστικός ήμουν στη δική μου ομιλία. Αυτά τα γράψατε πριν με ακούσετε… Ασχολήθηκα λίγο με την αντιπολίτευση και με σας και περισσότερο για να απαντήσω στα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες…”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Για να προσθέσει ότι το πρόβλημα είναι ο “Πολακισμός”, με αφορμή την κριτική για τις ΜΕΘ. “Είπατε ότι λειτουργούν εννέα μονάδες στο Σωτηρία. Η δική μας ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες και αυτό μετέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Τι έγινε μετά; Ο κ. Πολάκης με χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, με αχαρακτήριστες εκφράσεις λέγοντας ότι δεν λειτουργούν 50 κλίνες. Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή εμείς έχουμε λάθος εικόνα και θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε. Το πρόβλημα είναι ο Πολακισμός. Ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψεμάτων, ψευτομαγκιάς, ανορθολογισμού…Ο κ. Πολάκης ήταν απών. Το πνεύμα του όμως εμφανίστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα…Δεν είστε πια ο φέρελπις υποψήφιος πρωθυπουργός. Είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός. Και το αποτυχημένος δεν είναι δική μου κρίση, αλλά η κρίση του ελληνικού λαού. Γιατί αν ήσασταν πετυχημένος δε θα ήσασταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης…”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός εστίασε, εκ νέου, στο ζήτημα των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, με αφορμή τοποθετήσεις των κυρίων Κουτσούμπα και Βαρουφάκη. “Αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τι σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης. Κάποιοι έχτισαν καριέρα επάνω στο Πολυτεχνείο…Να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα…Επειδή εδώ υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους, θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, ισχύει και για το ΚΚΕ και για εσάς και για τον κ. Βαρουφάκη…”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.