Κ. Τασούλας: Σύσταση στους πολιτικούς αρχηγούς να τηρηθούν οι χρόνοι ομιλιών

Σύσταση να τηρηθούν εφεξής οι χρόνοι ομιλιών από τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου και η Ολομέλεια να ανταποκριθεί στο θέμα της σημερινής συζήτησης, που είναι τα μέτρα κατά της πανδημίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, με παρέμβασή του στη συζήτηση που εξελίσσεται από τις 11.00 το πρωί.

“Ο συνήθης χρόνος για τις συνεδριάσεις αυτού του τύπου, δηλαδή τις συνεδριάσεις με το άρθρο 142Α του Κανονισμού, στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, ήταν οι τρεις ώρες. Ήδη αγγίζουμε τις 5 ώρες και όπως έχουμε κατ΄επανάληψη πει, και στην Ολομέλεια και στη Διάσκεψη των Προέδρων, η τήρηση του χρόνου πλέον δεν είναι θέμα Κανονισμού. Είναι και θέμα υγειονομικό, διότι υπάρχει ζήτημα με την ταυτόχρονη παρουσία επί πολύ χρόνο”, είπε ο πρόεδρος της Βουλής με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των ομιλιών του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

“Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι ομιλητές συμφωνούν, στις δευτερολογίες να τηρηθούν οι χρόνοι. Παρά τον τριπλασιασμό του χρόνου, όλοι οι αρχηγοί μίλησαν κατά πολύ περισσότερο από την υπέρβαση που είχε ο πρωθυπουργός, την οποία όλοι εδώ πέρα ανεχθήκαμε. Αλλά επειδή αυτό έχει οδηγήσει σε περίπου διπλασιασμό του χρόνου της συνεδρίασης και είμαστε ακόμη στα μισά, είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε όλοι, από εδώ και πέρα, να τηρηθούν οι χρόνοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στο θέμα της σημερινής συζήτησης που είναι τα μέτρα κατά της πανδημίας”, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ