Έξωση εν μέσω καραντίνας και διακοπή νερού, από τους φιλολαϊκούς ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ του Δημάρχου Πελετίδη που διοικούν την ΔΕΥΑΠ ,σε μητέρα με τέσσερα παιδιά!

«Νιώθω σαν τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι του καραβιού. Φανταστείτε να πρέπει τέλος του μηνός να αφήσω το σπίτι και να πρέπει να βρω στέγη χωρίς να έχω χρήματα στην τσέπη», λέει η 50χρονη Μαρία Α. σχολιάζοντας την κατάστασή της στην «Πολιτεία» η οποία προεξοφλεί το τραγικό τέλος του δράματος ως εξής :
Απογοητευτικό θα είναι, όπως φαίνεται, το τέλος της ιστορίας δράματος που αντιμετωπίζει εδώ και έναν χρόνο η 50χρονη πατρινή Μαρία Α. που η περίπτωσή της πέρυσι, τέτοια εποχή, είχε συγκλονίσει την πατραϊκή κοινή γνώμη.
Όλα αυτά καθώς η άπορη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών πάσχιζε και πασχίζει να σώσει το σπίτι της που απειλεί να της το πάρει η τράπεζα λόγω ανεξόφλητων χρεών. Την περασμένη εβδομάδα η τράπεζα τής έστειλε ειδοποιητήριο έξωσης προσδιορίζοντας το τέλος Νοεμβρίου ως τον χρόνο κατά τον οποίο η γυναίκα και τα παιδιά της θα πρέπει να αποχωρήσουν από την κατοικία τους στην περιοχή του Ψάχου, στην Πάτρα.
Κάκιστα οι ανάλγητες τράπεζες να μην δείχνουν ίχνος « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» από εκείνη που μόνον διαφημίζουν σκορπίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια στους ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ των ΜΜΕ, αλλά το ίδιο και χειρότερο πρόσωπο να δείχνει και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ επιχείρηση ΥΔΡΕΥΣΗΣ …
ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΒΡΗΚΑΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ…ΤΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ!
Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα βάσανα και αδιέξοδα, προ μιας εβδομάδας η ΔΕΥΑΠ προχώρησε σε διακοπή υδροδότησης στο σπίτι της γυναίκας. Η οποία στην κυριολεξία έχει περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης, μην ξέροντας τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει.
Στο μεταξύ – όπως γράφει Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ (φύλο 9/11/20) «αλλεπάλληλα ήταν τις προηγούμενες ημέρες τα τηλεφωνήματα των γειτόνων προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ
κ. Παπανικήτα – τον οποίο έχει διορίσει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ με πρόταση ΠΕΛΕΤΙΔΗ-σε μια προσπάθεια να πείσουν τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης να επαναυδροδοτήσει την κατοικία της 50χρονης, μέχρι να δουν αν θα υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη -θετική εννοείται- στον κίνδυνο άμεσης έξωσής της.»
Οι γείτονές της 50χρονης, μέσω της «Πολιτείας», ζητούν να υπάρξει εκ νέου ευαισθητοποίηση των τοπικών παραγόντων και φορέων για το θέμα.
«Είναι μια μάνα με τέσσερα παιδιά εκ των οποίων μάλιστα το ένα με προβλήματα αναπηρίας. Τι θα κάνει; Που θα μείνει εκείνη και τα παιδιά της;», λέει ο γείτονάς της Θανάσης Κ. , ο οποίος απευθύνει έκκληση ξανά στον Δήμαρχο Πατρέων, να συνδράμει στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και του κινδύνου έξωσης μιας πενταμελούς οικογένειας με τέσσερα ανήλικα, έστω και την ύστατη στιγμή.
Επειδή είναι αδιανόητο οι δήθεν φιλολαϊκοί αλλά σκληροί σταλινικοί σύντροφοι, οι διορισμένοι από τον Κώστα Πελετίδη να συμπεριφέρονται απάνθρωπα το ίδιο και χειρότερα ακόμα και από τους τοκογλύφους του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου.
Επειδή γι’ τον εαυτό τους όμως ψήφισαν και παίρνουν το ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ που προβλέπεται για τις υπηρεσίες τους και όχι το ελάχιστο …
Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και δικαιολογημένα ακούγετε στα καφενεία «οι χορτασμένοι δεν καταλαβαίνουν τους πεινασμένους» ή και το γνωστό «όλοι ίδιοι είναι …»
Επειδή λοιπόν δεν είναι όλοι ίδιοι παρακαλείται ο Δήμαρχος να ασχοληθεί με το πρόβλημα της μητέρας με τα τέσσερα παιδιά και αφού το λύσει να απαντήσει στο Δημοτικό συμβούλιο :
• Γιατί επέτρεψε στους συνεργάτες συντρόφους του να κόψουν το νερό από μια πολύτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια με ανάπηρο παιδί ;
• Γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να μην βρεθεί στο δρόμο η οικογένεια , αφού ως γνωστόν ο Δήμος έχει δυνατότητες να μην αφήσει να γίνουν ούτε μια μέρα άστεγοι ;
• Γιατί δεν έφτασε – ο ίδιος ο Δήμαρχος Πελετίδης μέχρι το Διοικητή της Τράπεζας η ακόμα με την επαναστατική του αγωνιστικότητα, πως και δεν ανάγκασε τους αρμόδιους νεοφιλελεύθερους υπουργούς να παρέμβουν υπέρ της αδύναμης άπορης λαϊκής πενταμελούς οικογένειας ώστε να ματαιωθεί η έξωση ;
• Τελικά μήπως είναι τακτική να μένει αδιάφορος, πιστεύοντας ίσως, πως μέσα από τη δυστυχία που φέρνουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις , θα μπορεί να στρατολογεί στο ΚΚΕ τους δικαίως διαμαρτυρόμενους και αγανακτισμένους συμπολίτες ;
Ο ερωτών για την Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ
Νίκος Νικολόπουλος επικεφαλής – δημοτικός σύμβουλος