Εδειξε σφυγμό η Εθνική στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη

Θελκτική όσο ποτέ τα τελευταία άγονα χρόνια εμφανίστηκε η Εθνική μας στο φιλικό 2-1 με την Κύπρο στη Ριζούπολη. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο έπαιξε μοντέρνο ποδόσφαιρο, με καλό ρυθμό, πολλές συνεργασίες και σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Το ότι αξιοποίησε μόνο δύο από τις 21 τελικές της προσπάθειες είναι ένας πονοκέφαλος για τον Τζον Φαντ Σιπ, όπως και το γεγονός ότι δέχθηκε πάλι γκολ χωρίς να πιεστεί καθόλου, σε ένα χρονικό σημείο που είχε πέσει ο ρυθμός της λόγω των πολλών αλλαγών στο ημίχρονο. Το φιλικό ήταν πρόβα τζενεράλε για τα δύο τελευταία παιχνίδια στο Nation League, στη Μολδαβία τη Κυριακή και με τη Σλοβενία στην Τούμπα την Τετάρτη, εάν δεν προκύψει πάλι αλλαγή λόγω της πανδημίας.

Η Εθνική μας είχε αρκετά νέα πρόσωπα και δύο παίκτες που σκόραραν για πρώτη φορά με τη φανέλα της. Το 1-0 έγινε από τον Τζιόλη στο 8΄ και το 2-0 από τον Γιακουμάκη στο 17΄, σε ένα διάστημα κατά το οποίο η ομάδα μας κυριάρχησε με ηγέτη τον Φορτούνη, για τον οποίο ο Φαντ Σιπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνυπάρξει στην ενδεκάδα με τον Μπακασέτα. Η Κύπρος μείωσε στο 58΄ με τον (σε θέση οφσάιτ) Ηλία και απείλησε με τον Κάστανο στο 65΄, γεγονός που αφύπνισε τους διεθνείς μας οι οποίοι ξαναβγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ευκαιρίες, με καλύτερη το δοκάρι του Κουρμπέλη στο 67΄.

ΕΛΛΑΣ: Μπάρκας, Μαυρίας (68΄ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46΄ Λυκογιάννης), Ζέκα (46΄ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46΄ Πέλκας), Φορτούνης (46΄ Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46΄ Λημνιός), Γιακουμάκης.
ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Χ. Κυριάκου, Σιέλης (76΄ Παπαφώτης), Ν. Ιωάννου (62΄ Θ. Ιωάννου), Κατελάρης (46΄ Καρώ), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46΄ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (87΄ Τζιόνι).