ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή Νηπιαγωγείου – Τεστ σε Δημοτικό…με περίεργα αποτελέσματα

OΔήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς ενημερώθηκε από τους αρμοδίους για τις εξελίξεις που προέκυψαν σχετικά με ζητήματα Covid-19 στο Δημοτικό Σχολείο Αλισσού και το Νηπιαγωγείο Κάτω Αλισσού
Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Αλισσού διαπιστώθηκε ότι όλα τα μοριακά τεστ που έγιναν σε μαθητές τόσο της Πρώτης, όσο και της Τρίτης Τάξης, βγήκαν αρνητικά σε αντίθεση με τα Rapid Test που μερικά είχαν διαγνωστεί θετικά.
Συνεπώς το σχολείο από αύριο θα λειτουργήσει κανονικά εκτός από την Πρώτη Τάξη της οποίας την επαναλειτουργία πρέπει με απόφαση του να εγκρίνει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όταν θα λάβει επίσημα τα αποτελέσματα των ΤΕΣΤ.
Σε ότι αφορά το Νηπιαγωγείο Κάτω Αλισσού μαθητής του δεύτερου τμήματος βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Με μέριμνα της Διεύθυνσης του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν οι γονείς για την εξέλιξη αυτή.
Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το συγκεκριμένο τμήμα του Νηπιαγωγείου θα τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών με αναστολή των μαθημάτων για το διάστημα αυτό.
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπυρίδων Σταυρογιαννόπουλος ενημέρωσε ότι με απόφαση του τις προηγούμενες ημέρες στους χώρους του Νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκε απολύμανση και δεν απαιτείται εκ νέου δεδομένου ότι οι μικροί μαθητές λόγο του φόβου που προκλήθηκε στους γονείς δεν είχαν προσέλθει για μάθημα.
Για κάθε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει από τον Δήμο σχετικό δελτίο τύπου.
Υπομονή, Καλή Δύναμη και Υγεία σε όλες και όλους !!!