ΑΙΓΙΟ: Με κορονοϊό μαθητής σε ΕΠΑΛ – Κλειστό το σχολείο – Απολύμανση από τον Δήμο

Θετικός βρέθηκε μαθητής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγίου.

Τα μαθήματα  έχουν ανασταλεί από τη Δευτέρα και πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψης.

Η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από  τους μαθητές να προσέχουν.

Ο Δήμος θα κάνει απολύμανση του κτιρίου.

 

Από την αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού ανακοινώνονται τα εξής:

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγίου ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ΄.Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόρη ότι ενήλικο μέλος της μαθητικής κοινότητας του σχολείου διεγνώσθη με covid. Παράλληλα ο διευθυντής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημέρωσε το σύνολο των μαθητών που φοιτούν στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ώστε να υπάρξει σχετική προφύλαξη.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, δεδομένου πως τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν λειτουργούν από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την αρμόδια Διεύθυνση το κρούσμα δεν αντιμετωπίζεται ως «κρούσμα στην μαθητική κοινότητα», οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες ως προς τις ενέργειες που επιβάλλονται για όλα τα κρούσματα στην κοινότητα.

Ως εκ τούτου συστήθηκε στον μαθητή να παραμείνει σε καραντίνα και να ενημερώσει το περιβάλλον και τις επαφές της, ώστε να λάβουν τα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα όπως και έγινε από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ έχει 90 μαθητές εγγεγραμμένους κι από τον διευθυντή ενημερώθηκαν όσοι φοιτούν στο σχολείο, ενώ οι «12» μαθητές του τμήματος όπου φοιτά, αποτελούν το άμεσο περιβάλλον με το οποίο είχε έρθει σε επαφή μέχρι την περ.Παρασκευή 6 Νοεμβρίου οπότε και ήσαν ανοιχτά τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με χρήση μάσκας κλπ. Κατά δήλωση του διευθυντή από την ενημέρωση που είχε με τον μαθητή, παρουσίασε ήπια συμπτώματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έκανε το τεστ στις αρχές της εβδομάδας και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού: «Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον διευθυντή, από μέρους μας υπήρξε επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ΄. Ζέρβα και την Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας κα Συμεωνίδου όπου διευκρινίστηκε πως δεδομένου ότι το σχολείο είναι κλειστό ήδη, το κρούσμα αντιμετωπίζεται όπως όλα τα κρούσματα στην κοινότητα. Ωστόσο από πλευράς Δήμου δρομολογείται απολύμανση του συνόλου του σχολικού συγκροτήματος που συστεγάζονται και 1ο ΕΠΑΛ -2ο ΕΠΑΛ – ΣΕΚ και Δ.ΙΕΚ ενώ επικουρικά θα συνδράμουμε οπουδήποτε απαιτηθεί ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα πιθανής μετάδοσης».