Αλ Σίσι: Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αθήνα – Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα την Τετάρτη και την Πέμπτη, 11 και 12 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό,Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον κ. Αλ Σίσι θα υποδεχθεί απόψε το βράδυ, Τρίτη (10/11), ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).

Το πρόγραμμα της επίσκεψή του

Αύριο το πρωί, Τετάρτη (11/11) ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της.

Το πρωί της Πέμπτης (12/11) ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το τριήμερο από 10 έως και 12 Νοεμβρίου, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.