Τσίπρας: Και δεύτερο άδειασμα σε Πολάκη – Επιμένει στην πρόταση για “κοινό σχέδιο” 6μηνου

Της Νίκης Ζορμπά

Σε δυο αράδες συμπυκνώνονται τα νέα μηνύματα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό star:

1. Άδειασε -ξανά- τον Παύλο Πολάκη, αυτή τη φορά  για την ανάρτησή του από το γλέντι σε φιλικό σπίτι που διαφήμισε νωρίτερα μέσω του facebook και ταυτόχρονα

2. Επέμεινε στην πρότασή του προς την Κυβέρνηση για κοινά αποδεκτό σχέδιο 6 μηνών, με την επισήμανση πως εάν ο κ. Μητσοτάκης την απορρίψει θα είναι ο ίδιος αποκλειστικός υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στη χώρα το επόμενο 6μηνο.

Παρότι ρωτήθηκε για το ποιο είναι αυτό το πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, αρνήθηκε να αναφέρει ονόματα, δηλώνοντας ότι είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτό τον ρόλο αλλά δεν έχει νόημα να μπει σε ονοματολογία αυτή τη στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε για: 

Π. Πολάκη

Είναι λάθος η ανάρτησή του ήταν σαν διαφήμιση να μην τηρεί ο κόσμος τα μέτρα.

Κ. Μητσοτάκη

*Πάνε σε lockdown καταστρέφοντας ολοσχερώς την οικονομία γιατί ο κ. Μητσοτάκης στους 8 μήνες που είχε στην διάθεσή του δεν κατάφερε να θωρακίσει την χώρα. ο πρωθυπουργός τώρα, κουνάει το δάχτυλό όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά στους πολίτες ότι αυτοί δεν τα έκαναν καλά.

*Η επιτυχία του Ιούνη ξέρουμε ότι είχε πατέρα, μας τον είπαν τόσες φορές. Του Νοέμβρη έχει πατέρα η αποτυχία ή είναι ορφανή;

Οικονομία

Η οικονομία αναβαθμίζεται γιατί βγάλαμε την χώρα απ τα μνημόνια, αφήσαμε 37 δις στα Ταμεία, αλλά σε αυτούς που θα χάσουν το σπίτι τους για 60.000 ευρώ, να πάνε να τους πουν ότι μας αναβάθμισε η Moodys

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

χρειάζεται 6 μηνο σχέδιο κοινής αποδοχής, με ενίσχυση ΕΣΥ, “πάγωμα” των “αντιλαϊκών μέτρων” και υπουργό κοινής αποδοχής. Εάν ο πρωθυπουργός απορρίψει αυτή τη σκέψη, να ζητήσει την βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων, εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί το επόμενο εξάμηνο στη χώρα.

Τσιόδρα- Επιτροπή Επιστημόνων

Δεν έχω κανένα λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική. Τιμούμε την επιστημονική κοινότητα και τους επιστήμονες του τόπου μας. Ακόμα και ο σημαντικότερος επιστήμονας μπορεί να έχει ατυχείς στιγμές και να κάνει λάθη. Την βασική ευθύνη την έχει η ευθύνη που προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ήταν σύμφωνη η επιτροπή με τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός; ήταν σύμφωνη με τον αριθμό ανά τάξη; με τον συνωστισμό στα ΜΜΜ;

Δεν χρειαζόμασταν εκπροσώπους του ΕΟΔΥ να κάνει αναλύσεις ότι ο ιός το ίδιο κολλάει σε τάξεις ανα 15 μαθητές και το ίδιο ανα 30 μαθητές.

ΕΣΥ

Βρισκόμαστε σε πολύ αρνητική στιγμή. Δεν ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί αν είχαμε λάβει μέτρα για ΕΣΥ, για ΜΜΜ, για σχολεία.

Ο κ. Κικίλιας ασχολείται με παράθεση δημιουργικής λογιστικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα κρεβάτια πάνω από 100 στις ΜΕΘ. Την μετα covid περίοδο προχώρησαν σε ανεπαρκή ενίσχυση των ΜΕΘ.