Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του

Μετά από πολλές ώρες ανεξήγητης σιγής από την πλευρά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο αφορά την επιστολή παραίτησης του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν: “Έγινε δεκτή από τον πρόεδρό μας η απαλλαγή των καθηκόντων του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από το υπουργείο Οικονομικών εκ μέρους του προέδρου μας”.

Την Κυριακή ο Αλμπαϊράκ γνωστοποίησε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε νέο κεντρικό τραπεζίτη τον Νατζί Αγμπάλ.

Πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί, με τον επικρατέστερο για τη θέση να φαίνεται πως είναι ο Μπιναλι Γιλντιρίμ, ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και φήμες πως η ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ίσως να γίνει από έναν άλλο πρώην υπουργό, τον Νουρετίν Τζανικλί, τον οποίο φέρεται ήδη να συνάντησε σήμερα κιόλας ο Τούρκος πρόεδρος.