ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Περισσότερες από 40 οι ανεξέλεγκτες χωματερές – Ο δήμος για τη φωτιά στις Αλυκές Αχαγιάς

Ως γνωστόν ένα από τα μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησε η δημοτική αρχή είναι οι υπαίθριες παράνομες χωματερές. Ήδη περισσότερες από 40 ανεξέλεγκτες χωματερές έχουν εκκαθαριστεί. Παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ακόμη.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής συνεχίζεται η προσπάθεια καθαρισμών τόσο με μέσα του Δήμου όσο και με εργολαβίες. Ήδη έχουν δαπανηθεί περίπου 25.000 € σε δύο εργολαβίες καθαρισμών.
Η αντιπολίτευση γνωρίζει και οφείλει να θυμάται ότι στη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου 2020 τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου, (κωδ. 30-6262.0020) προκειμένου να προβλεφθούν επί πλέον δαπάνες 13.000 € προς εκκαθάριση χωματερών όπως αυτή που βρίσκεται στις Αλυκές. Συνεπώς είναι ζήτημα ημερών η εκκαθάριση και του χώρου αυτού.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε όλα τα μέτωπα του Δήμου για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και συστηματική.
Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους όσοι επιθυμούν το καλό του τόπου! Τα ευχολόγια, ο λαϊκισμός, οι παρεούλες και οι λύσεις από το F/B και τα καφενεία δεν είναι απαντήσεις στα προβλήματα των δημοτών αλλά δοκιμασμένες αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος και πισωγυρίσματα.
Η δημοτική αρχή αθόρυβα με σοβαρότητα, οργάνωση, πρόγραμμα και στόχους προσπαθεί και οδηγεί τον τόπο στο αύριο.