ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Ενημέρωση σε Ρομά για το lockdown και τα μέτρα

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε καταυλισμούς Ρομά στον Ερύμανθο από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Το Κέντρο Κοινότητας, στο πλαίσιο ενημέρωσης κατά της διασποράς του κορονοϊού, προχώρησε σε επιτόπια και εξειδικευμένη ενημέρωση στον πλέον ευάλωτο πληθυσμό της περιοχής και συγκεκριμένα στους καταυλισμούς Ρομά.
Οι ειδικοί συνεργάτες του Κέντρου έκαναν γνωστό στους Ρομά πως από σήμερα και για τρεις εβδομάδες έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα μετακίνησης και πως είναι αναγκαίο να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας όπως η μετακίνηση με SMS και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Είναι γνωστό πως η ζωή στους καταυλισμούς των Ρομά είναι διαφορετική και οι συνθήκες διαβίωσης δύσκολες. Αρκετοί άνθρωποι ζουν πολλές φορές κάτω από την ίδια στέγη.
Ζητούμενο να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής και σωστή ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό. Μετά τον περιορισμό κυκλοφορίας, οι περισσότεροι καταυλισμοί είναι γεμάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δύσκολα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.