Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μαραντόνα

Τουλάχιστον ως την προσεχή Δευτέρα θα παραμείνει στο νοσοκομείο ο Ντιέγκο Μαραντόνα για να αναρρώσει από τη χειρουργική επέμβαση στο κρανίο, για αφαίρεση αιματώματος.

«Είμαστε σίγουροι ότι ο Ντιέγκο θα μείνει εδώ μέχρι τη Δευτέρα» δήλωσε ο γιατρός του, Λεοπόλντο Λούκε, σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Ολίβος, στα βόρεια προάστια του Μπουένος Αϊρες.

Ο 60χρονος Μαραντόνα είχε παρουσιάσει «επεισόδια σύγχυσης τα οποία συνδέονται με ένα πλαίσιο αποχής που απαιτεί θεραπεία για αρκετές ημέρες», υπογράμμισε ο Λούκε.

«Όταν ένας ασθενής επηρεάζεται από σύνδρομο αποχής τον αντιμετωπίζουμε, δεν τον αφήνουμε να φύγει. Ο Ντιέγκο δεν συμφώνησε απαραίτητα, αλλά επιμείναμε και τώρα τον βλέπουμε να βελτιώνεται. Θα μείνει στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρώσει την διαδικασία ανάρρωσης, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τον ασθενή», πρόσθεσε.

Ο θρυλικός άσος έχει δηλώσει πως σταμάτησε τη χρήση κοκαΐνης εδώ και πολλά χρόνια, όμως τώρα φαίνεται να είναι εθισμένος στο αλκοόλ, κατά τις αναφορές συγγενών του και των ΜΜΕ.