ΗΠΑ: 46ος πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν με 273 εκλέκτορες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:37

Ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων των μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων, αναδεικνύεται ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το CNN, κερδίζοντας τους 20 εκλέκτορες της πολιτείας της Πενσιλβάνια.

Συγκεκριμένα, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 96% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,6%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.Επίσης, στην πολιτεία της Αριζόνα, με καταμετρημένο το 97% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,9% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,5%.

Πλέον, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φτάνει να συγκεντρώνει 273 εκλεκτορικές ψήφους. Ο Μπάιντεν υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ υπήρξε ο μακροβιότερος γερουσιαστής της πολιτείας του Ντέλαγουερ.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που επικαλείται το CNN αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα απευθυνθεί αργότερα το βράδυ με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, με μια ομιλία που θα εστιάσει στο να ενώσει το αμερικανικό έθνος.