Όχι στην νέα σφαγή του λιανεμπορίου

προς:            1. Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

2 .Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη

  1. Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Βιομηχανίας και

Εμπορίου  κ. Νίκο Παπαθανάση

Κοινοποίηση :  Βουλευτές Αχαΐας

ΕΣΕΕ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επιμελητήριο Αχαΐας

Ομοσπονδία Συλλόγων Πελοποννήσου

Μέλη Εμπορικού Συλλόγου

ΜΜΕ

 

 

 

Ενόψει των νέων συνθηκών  που διαμορφώνονται συγκλήθηκε προχτές Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας όπου αποφασίστηκε η αποστολή επιστολών με τις όποιες θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημα των εκατοντάδων μελών μας και να σας επιστήσουμε την προσοχή ώστε να δείξετε την προσήκουσα επιμέλεια και θέρμη σε ένα σοβαρό θέμα που ταλανίζει όλο το λιανεμπόριο και την επιχειρηματικότητα και θα έχει μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο σε ένα ενδεχόμενο νέο Lockdown.

<<ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ>>

Όσο περισσότερα καταστήματα λιανικού εμπορίου μείνουν ανοιχτά τόσο καλύτερα θα είναι για τον περιορισμό της πανδημίας, γιατί θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά καταναλωτών με παράλληλη μικρότερη συσσώρευση πελατών ανά κατάστημα. Να σας θυμίσω την παλιά ρήση των Εβραίων Εμπόρων πως <και η σκόνη από τα παπούτσια του πελάτη για το μαγαζί είναι κέρδος> .

Από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο οικονομικό Επιμελητήριο, στο ΑΜΠΕ, στις οικονομικές εφημερίδες και site, είναι γνωστό ότι κατά το πρώτο lockdown στα υπερμάρκετ και τις πολυεθνικές, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων είχαν αύξηση τζίρου 1300% και σε κάποιες άλλες ακόμα και πάνω από 1400 %  σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αντίστοιχα κατηγορίες προϊόντων που πωλούνται εντός των αλυσίδων των μεγάλων Market εμφάνισαν αύξηση του τζίρου ακόμα και πάνω από 400%.

Δεν θα γίνουμε και δεν πρέπει να γίνουμε πιόνια των υπερμάρκετ και των πολυεθνικών για άλλη μια φορά μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης . Τα οποία ως γνωστόν πουλάνε από καρφίτσα, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά είδη, έπιπλα, καλλυντικά, είδη βιβλιοπωλείου, γυαλιά, αξεσουάρ αυτοκινήτων, κλπ.

Σας υπενθυμίζουμε την επιστολή που είχαμε αποστείλει προς τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη και είχε δώσει στην δημοσιότητα  ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας εν μέσω του πρώτου lockdown, η οποία είχε κάνει αίσθηση στο Πανελλήνιο με τίτλο « ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ και οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ».

Το Εμπόριο και η μικροεπιχειρηματικότητα όχι μόνο της Αιγιάλειας, που σας πίστεψε και στήριξε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις εύχεται να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας.

Ευχόμαστε να νιώθετε την απόγνωση των χιλιάδων μικροεμπόρων που αργοπεθαίνουν καθημερινά το τελευταίο έτος. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.

 

 

με τιμή

 

ο Πρόεδρος

 

 

Λάμπης Π. Παπαδόπουλος