Απώλειες για τα futures της Wall στην τελική ευθεία της καταμέτρησης

Υποχωρούν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή, μετά το εντυπωσιακό ανοδικό ράλι των προηγούμενων ημερών – το μεγαλύτερο ράλι από τον Απρίλιο – καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την μάχη Τραμπ – Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες που θα καθορίσουν και τον τελικό νικητή.

Τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 22 μονάδες, τα futures του S&P 500 χάνουν 7,05 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, στο μεταξύ, διολισθαίνουν 65 μονάδες.

Οι μετοχές έχουν καταγράψει ένα ισχυρό ράλι αυτή την εβδομάδα, καθώς η προοπτική ενός μοιρασμένου Κογκρέσου, όπως δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα, μειώνει τις πιθανότητες για αυξήσεις φόρων εάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κερδίσει την προεδρία.

Ο Τζο Μπάιντεν απέκτησε τις τελευταίες ώρες προβάδισμα και στην πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ διατηρεί τα κέρδη του σε Νεβάδα και Αριζόνα, κάτι που τον οδηγεί πολύ κοντά στους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 638.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,9%.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο οι αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις αντοχές της αγοράς εργασίας εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Τα τελευταία στοιχεία του Johns Hopkins University έδειξαν ότι οι ΗΠΑ σημείωσαν και νέα ρεκόρ με πάνω από 121.000 κρούσματα. Παράλληλα, την Πέμπτη καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.200 θάνατοι, μέγεθος που δεν είχε σημειωθεί από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.