O Jeff Bezos πούλησε αυτή την εβδομάδα μετοχές της Amazon αξίας 3 δισ. δολ.

Μετοχές της Amazon αξίας 3 δισ. δολ. πούλησε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας Jeff Bezos τη Δευτέρα και την Τρίτη -ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από σχετικές ανακοινώσεις προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Το Forbes υπολογίζει πως μετά τους φόρους, ο Bezos θα βάλει στην τσέπη του 2,3 δισ. δολ. Σημειώνεται πως παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με τη συνολική του περιουσία να υπολογίζεται στα 189,6 δισ. δολ.

Όπως προκύπτει από επτά αρχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη, την ώρα που σχεδόν έκλειναν οι αγορές, ο Bezos πούλησε 1 εκατ. μετοχές της Amazon αυτή την εβδομάδα, που αντιστοιχεί στο 1,8% της συνολικής συμμετοχής του. Η πώληση πραγματοποιήθηκε όταν η μετοχή της Amazon διαπραγματευόταν μεταξύ 2.950 – 3.075 δολαρίων. Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός προκαθορισμένου πλάνου πώλησης μετοχών της Amazon,  με βάση τους νόμους που ισχύουν για το insider trading.

Είναι η τρίτη φορά από τις αρχές του χρόνου που ο Bezos πουλάει μετοχές της Amazon αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πλέον ελέγχει το 10,6% της εταιρείας. Τον Αύγουστο είχε πουλήσει μετοχές της Amazon αξίας 3,1 δισ. δολ. ενώ την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου είχε πουλήσει μετοχές αξίας 4 δισ. δολ. Συνολικά, μέχρι στιγμής στο έτος ο ιδρυτής της Amazon έχει πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 10 δισ. δολ.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει αναλάβει διάφορες δεσμεύσεις τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον τομέα της φιλανθρωπίας. Τον Φεβρουάριου ανακοίνωσε την ίδρυση του Bezos Earth Fund, στο οποίο δώρισε 10 δισ. δολ., με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, το 2018 δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει με 2 δισ. διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες βοηθούν άστεγες οικογένειες.