(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σφοδρότατη επίθεση Κουνάβη σε Μαρλαφέκα για την αρνητική κριτική στην Αστυνομία – «Άθλια παράσταση από κάποιον που αγνοεί τον θεσμικό ρόλο του»!

Ο επιμελητηριακός σύμβουλος της μειοψηφίας  Αντώνης Κουνάβης, σε άρρθο του, για τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕ Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα κατά της τοπικής ΕΛΑΣ, αναφέρει:

«Λειτουργώντας ως κριτής και τιμητής των πάντων, ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, παριστάνοντας τον εισαγγελέα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας υπερέβη πλέον, κατά κοινή ομολογία και παραδοχή, τα εσκαμμένα. Και προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων.

Υπονομεύοντας με την απαράδεκτη στάση του ο ίδιος τον θεσμικό του ρόλο, έδωσε μια άθλια παράσταση, φτάνοντας στο σημείο να κουνάει το δάχτυλο ακόμη και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, υποστηρίζοντας παράλληλα και τη μη στήριξη όσων επιχειρήσεων, κατά τον ίδιο, παρανομήσουν! Αλήθεια, με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Και ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Ας ξεκαθαρίσουμε, όμως, μερικά πράγματα, που για τον ίδιο, δυστυχώς, δεν είναι ούτε αυτονόητα ούτε δεδομένα. Πρόκειται για τα εξής:

*Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας είναι πρόεδρος όλων των παραγωγικών κλάδων του νομού, όχι μόνο της εστίασης, επί της οποίας εφάπτεται η επιχείρηση του και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι προτάσσει τα συμφέροντα της.

*Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να επικρίνει την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, ότι δήθεν δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

*Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας δεν είναι υπουργός Οικονομικών για να αποφασίζει ποιες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν και ποιες όχι.

*Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας δεν είναι ούτε εισαγγελέας, ούτε τιμωρός.

*Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας δεν επιτρέπεται, μιλώντας σε πρώτο ενικό, να κρίνει, να επικρίνει και εν τέλει να απειλεί τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον τις Αρχές. Παρεμπιπτόντως, τι πάει να πει «θα με βρουν απέναντι;». Διότι το ακούσαμε κι αυτό!

Πάντως, καθώς ο ίδιος έχει μεταφέρει πλέον την έδρα της επιχείρησης του, από την Πάτρα στην Αθήνα, κι έως εκ τούτου τις περισσότερες μέρες λείπει από την πόλη, θα μπορούσε να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ή τον δήμαρχο Πατρέων, μεταξύ άλλων, και  για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας (απόδειξη του οποίου είναι ότι ο νομός από τη Ζώνη 3 κατέβηκε στη Ζώνη 2) και να μην διατυπώνει δημοσίως απόψεις που στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στους συμπολίτες μας.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιβάλλεται να λειτουργεί αυστηρά εντός του πλαισίου που προβλέπεται από τον θεσμικό του ρόλο, αναγκαιότητα που ο συγκεκριμένος κύριος ουδέποτε κατανόησε, πολύ περισσότερο συμμερίστηκε.

Αυτά, τουλάχιστον για όσους διαθέτουν στοιχειώδη λογική.

Από την πλευρά μου, ως δημοτικός σύμβουλος και ως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαϊας, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους του νομού μας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά αυτού της εστίασης, που τόσο άδικα έχει πληγεί.

Παράλληλα, ως πολίτης αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω δημοσίως την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας για το αποτελεσματικό έργο που επιτελεί, το οποίο φρονώ ότι εδραιώνει το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία».

Ο κ Κουνάβης μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4