Κύπρος: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 233 κρούσματα – Θετικός στον κορονοϊό 1 στους 7

Το Υπουργείο Υγείας Κύπρου, μετά από ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια και από σύνολο 3.756 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (5/11) 233 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 5.333.

Πέραν του νέου αρνητικού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνεται σήμερα στην Κύπρο, έντονο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων που σήμερα φτάνουν στους 65, εκ των οποίων 50 στο νοσοκομείο Αναφοράς (οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), άλλοι 10 σε θάλαμο στη Λευκωσία, ενώ 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Πέμπτη που ο αριθμός των ασθενών που έχρηζαν νοσηλείας ήταν 42, σήμερα 23 περισσότερα άτομα χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη.

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου επισημαίνει ότι κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί ότι παρά την ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων και των επαγγελματιών υγείας και στην Κύπρο οι δυνατότητες του Συστήματος Υγείας δεν είναι απεριόριστες, για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων. Η προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων εναπόκειται στη συλλογικότητα και την υπευθυνότητα όλων μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ό,τι αφορά τέλος, στα νέα περιστατικά, σημειώνεται πως 1 στους 7 που εξετάστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης είναι θετικός στον ιό.