Στα Γιάννενα ρίχνει αυλαία η 2η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ διασταυρώνουν τους δρόμους τους απόψε (4/11, 17:15) στους «Ζωσιμάδες», στην εξ αναβολής αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά τη νίκη στο Περιστέρι, οι Ηπειρώτες επιστρέφουν στην έδρα τους για να αναζητήσουν το πρώτο «τρίποντο» εντός, καθώς στα Γιάννενα είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι του Ολυμπιακού κι έχασαν από την ΑΕΚ, ενώ εκτός μετρούν ήδη δύο νίκες.

Οι «βυσσινί», από την πλευρά τους, αγνοούν ακόμη τη νίκη στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει, έχοντας μάλιστα δεχθεί γκολ σε όλα, ενώ αν ο χρόνος γυρίσει προς τα πίσω, η θεσσαλική ομάδα δεν έχει νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, το γκολ του Πινακά στο Βόλο το περασμένο Σάββατο σταμάτησε ένα σερί εννέα αγώνων χωρίς γκολ εκτός έδρας, που είναι και αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ΑΕΛ στην κατηγορία, καθώς είχε να σκοράρει από τις 5 Ιανουαρίου, στην Ξάνθη.

Αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο είναι πως μόνο σε δύο από τα 28 μεταξύ τους παιχνίδια έχει νικήσει ο φιλοξενούμενος, το 1975 ο ΠΑΣ στη Λάρισα και το 1991 η ΑΕΛ στα Γιάννενα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η γηπεδούχος που έχασε υποβιβάστηκε!

Ωστόσο έχουν αρκετές ισοπαλίες, σχεδόν το 40% των αγώνων τους, ενώ ισόπαλα έληξαν τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα. Το ένα το κέρδισε η ΑΕΛ, το Νοέμβριο του 2018. Ο ΠΑΣ έχει να νικήσει τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχε επιβληθεί με το ευρύ 4-0.