ΠΑΤΡΑ: Η θεματική Ενότητα του Δημιουργικού Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Η θεματική Ενότητα του Δημιουργικού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο «Κρήνης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού με την συμμετοχή των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής. Στη σύσκεψη έγινε μία πρώτη αποτίμηση για τις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτέλεσαν παράδειγμα συλλογικής δράσης και δημιουργικότητας μέσα από την ερασιτεχνική έκφραση.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, επεσήμανε ότι βούληση της δημοτικής Αρχής είναι, μέσα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, να ενισχυθεί περαιτέρω η ενότητα και η μετατροπή της σε έναν θεσμό – παρά την μηδενική χρηματοδότηση από τον υπουργείο Πολιτισμού και την έλλειψη πόρων – ο οποίος θα αποτελέσει αφετηρία και «στέγη» για την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία, χωρίς να έρχεται σε καμία περίπτωση αντιμέτωπη με τα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα.
Κάλεσε επίσης τα μέλη της επιτροπής και εκπροσώπους των ομάδων, να καταθέσουν προτάσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στο έγκαιρο σχεδιασμό των παραστάσεων του 2021.
Από την πλευρά τους τα μέλη της επιτροπής επεσήμαναν την ανάγκη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει στην προετοιμασία των σχημάτων από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και την έλλειψη των αναγκαίων θεατρικών σκηνών στην πόλη, στις οποίες θα ήταν εφικτό να γίνουν πρόβες και θεατρικές παραστάσεις ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο.
Η αναγκαιότητα για την ενότητα να εξελιχθεί σε θεσμό, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς, Το θέμα θα τεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για να ληφθούν αποφάσεις
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος, οι Κώστας Τσουραμάνης αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο «Αγιος Θεόδωρος», Δημήτρης Κυριαζόπουλος, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο «Άγιος Θεόδωρος» και διευθυντής του δημοτικού σχολείου Κρήνης, Χρήστος Γιαχαλής, μέλος Συλλόγου Ιτεών, Γιώργος Ντάφλος, εκπρόσωπος 19ου Γυμνασίου, Ηλίας Ψυχογιόπουλος, εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ, Νικολ Πετρούλη, θεατρολόγος καθώς και το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό, υπεύθυνη για την ενότητα του ερασιτεχνικού θεάτρου κ. Αναγνώστου.