ΠΑΤΡΑ: Έτοιμη η τελευταία τοιχογραφία του ArtWalk 5

Οι διάσημοι εγχώριοι καλλιτέχνες της street art, Silver formz και Monos cwtos, εργάζονταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς, για να δημιουργήσουν στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα ξεχωριστή, μεγάλου μεγέθους, θεματική τοιχογραφία.

 

Στον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Νόρμαν και Κανακάρη Ρούφου στην Πάτρα, βρίσκεται πλέον μία τοιχογραφία εμπνευσμένη από την επέτειο των 75ων χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

 

Οι Silver formz και Monos cwtos, επηρεαζόμενοι από δύο από τα τραγικότερα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, δημιούργησαν μία τοιχογραφία που παρουσιάζει τις καταστροφές και τα δεινά που προκαλούν οι πόλεμοι και οι συρράξεις ανάμεσα στις χώρες, καθώς και οι εχθροπραξίες, με οποιαδήποτε μορφή τους, που παρατηρούμε να συμβαίνουν στις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Οι δύο αντιθετικές εικόνες της τοιχογραφίας, η έλλειψη χρώματος, οι τόνοι του γκρι, το μαύρο φόντο και οι «προκλητικές φιγούρες» εντείνουν την προσοχή του καθημερινού περαστικού και τον κάνουν να στοχαστεί πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις κοινωνικές συνθήκες.