Κορωνοϊός: Διαψεύδει ο Πέτσας για lockdown στην Αττική – Ανοιχτό για την απαγόρευση μετακίνησης από περιφέρεια σε περιφέρεια


Πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκεται η Αττική από ένα lockdown; Η φημολογία και τα σενάρια «φουντώνουν», με πολλούς να… προβλέπουν ότι έρχεται απαγόρευση στις μετακινήσεις ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, σπεύδει να βάλει φρένο στα σενάρια για… κλείσιμο της Αττικής, με διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη.

«Στην Αττική βλέπουμε επίσης μια αύξηση κρουσμάτων, η οποία δεν είναι εκθετική, όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες» είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, ενώ, ερωτηθείς εάν το Λεκανοπέδιο βρίσκεται κοντά σε lockdown, απάντησε «όχι».

«Αυτό που πρέπει να δούμε, είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων, για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».