EURO 2020: Η UEFΑ καθησύχασε τις 12 χώρες διεξαγωγής της τελικής φάσης ότι δεν σκέφτεται αλλαγές στο πρόγραμμα

Με επιστολή της προς της ομοσπονδίες των χωρών που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020 απέστειλε η UEFA.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι σκοπός της είναι να διοργανώσει το τουρνουά με κόσμο στις εξέδρες και στις πόλεις που έχουν επιλεγεί, αλλά παράλληλα διευκρινίζει πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία που θα έχει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η κατάσταση θα περιορίσει τη συμμετοχή των θεατών στους αγώνες του Ιουνίου και του Ιουλίου ή ακόμη κι εάν θα επηρεάσει την οργάνωση.

Η UEFA εργάζεται επί του παρόντος για να διεξαχθούν αγώνες και στις 12 πόλεις υποδοχής και μπροστά σε θεατές. Δεν έχουμε σχέδια να αλλάξουμε τους χώρους αυτήν την στιγμή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή την οποία αποκάλυψε η ομοσπονδία ποδοσφαίτου της Ουγγαρίας.

Πρόσφατα η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» έγραψε ότι η UEFA εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διεξαγωγή του Euro 2020 σε μία μόνο χώρα, με φερόμενη ως φαβορί την Ρωσία.

Η διοργάνωση ως γνωστό βάσει του αρχικού προγραμματισμού επρόκειτο να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 μεταφέρθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα τώρα με τον αρχικό σχεδιασμό της UEFA, στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα βρεθούν 24 ομάδες που θ΄ αγωνιστούν σε 12 διαφορετικές πόλεις. Πρλοκειται για τις: Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη.