Ολυμπιακός: Σχέδιο απόδρασης από το Μάντσεστερ

Σπουδαίο το βράδυ της Τρίτης (3/11, 22.00, Cosmote Sport 2) για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την πανάκριβη Μάντσεστερ Σίτι, μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, για την 3η αγωνιστική του Champions League. Είναι από τους αγώνες που όλοι θέλουν να παίξουν, να ζήσουν.

Μια αναμέτρηση, βέβαια, από την οποία αν οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να αποσπάσουν κάτι, θα πρέπει να κάνουν αψεγάδιαστο παιχνίδι. Να μην υστερήσει κανείς και όλοι να παίξουν στο 100%. Ακόμα και ο βαθμός είναι “χρυσάφι” τόσο για τα επόμενα τρία παιχνίδια που θα απομένουν, όσο και για το πρεστίζ. Όλη η Ευρώπη θα μιλά για την ελληνική ομάδα που σταμάτησε τους “πολίτες” του Γκουαρδιόλα.

ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ… ΠΕΠΕ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μάντσεστερ με την πολύ σημαντική επιστροφή του Μαντί Καμαρά, η απουσία του οποίου μπορεί να μην φάνηκε με τη Μαρσέιγ, αλλά με την Πόρτο ήταν κομβική. Ο χαφ από τη Γουϊνέα όχι μόνο έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά αναμένεται να παίξει και βασικός. Μπορεί να έλειπε από το γήπεδο, αλλά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε και ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.

Δεδομένη θεωρείται και η χρησιμοποίηση του Εμβιλά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τη στιγμή που ερωτηματικά υπήρχαν για την κατάσταση του Μπουχαλάκη, ο οποίος έγινε αλλαγή με τον Απόλλωνα. Στην τελευταία προπόνηση επί αγγλικού εδάφους ο Κρητικός μέσος έκανε προπόνηση. Στην περίπτωση που νιώσει απολύτως καλά, εκτιμάται πως θα χρησιμοποιηθεί κι αυτός στην ενδεκάδα. Με άλλα λόγια, πρόθεση του Πορτογάλου προπονητή είναι να κατεβάσει με τρία χαφ τον Ολυμπιακό απέναντι στη Σίτι. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στην τελευταία προπόνηση τον Πέπε δίπλα σε Καμαρά και Εμβιλά.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ ΑΝΤΙ ΜΑΣΟΥΡΑ

Ο Βαλμπουενά, από εκεί και πέρα, θα πάρει θέση στο αριστερό φτερό, ενώ στη δοκιμή που έκανε ο Μαρτίνς έβαλε τον Ραντζέλοβιτς βασικό και όχι τον Μασούρα. Ο Αραμπί θα είναι δεδομένα στην κορυφή.

Πάμε και στην άμυνα, όπου οι θέσεις είναι λίγο – πολύ κλειδωμένες, αν εξαιρεθεί αυτή του αριστερού μπακ. Ο Σα θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ραφίνια, που είχε την περιπέτεια με την οικία του, θα βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Σεμέδο και Σισέ θα συνθέσουν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών. Όσο για τα αριστερά, Βινάγκρε ή Χολέμπας. Από τη μια η ταχύτητα του Πορτογάλου, από την άλλη η μεγαλύτερη αξιοπιστία του 36χρονου Χοσέ στην άμυνα. Φαβορί είναι πάντως ο άλλοτε διεθνής ακραίος αμυντικός με την Εθνική Ελλάδας.

Η ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Βινάγκρε, Σουρλής, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Πέπε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας, Μπρούμα, Σουντανί, Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Πίσω, εκτός από τον Μπα που δεν “καθάρισε” με τον κορονοϊό, έμεινε και ο Φορτούνης, για τον οποίο ο Μαρτίνς ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: “Χθες πριν από την προπόνηση ο Κώστας μάς ενημέρωσε πως ήταν σε θέση να πάρει μέρος στην προπόνηση. Ότι δεν μπορούσε να προπονηθεί. Οπότε πήρα την απόφαση να τον αφήσω έξω από τη λίστα”.

Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου, αλλά δεν χάνουν την αισιοδοξία τους. “Η ταυτότητά μας δεν θα αλλάξει. Σίγουρα το ματς είναι δύσκολο, αλλά θα παίξουμε με αποφασιστικότητα και κουράγιο. Δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία” είπε ο Μαρτίνς.

Ποια φιλοσοφία; Μια ομάδα που θα προσπαθήσει να κρατήσει μπάλα, όσο αυτό είναι εφικτό απέναντι στο… μεγαθήριο, και που υα επιδιώξει να ψάξει γκολ. Ούτε ο Καμαράχάνει την πίστη του: “Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήρθαμε εδώ για να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς, όχι για να δείξουμε ποιοι είμαστε αλλά για να πάρουμε βαθμούς”.