Η Deutsche Bank αναζητά τρόπους να κόψει κάθε σχέση με τον Trump

H Deutsche Bank αναζητά τρόπους να τερματίσει τις σχέσεις της με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump μετά τις αμερικανικές εκλογές, καθώς δεν απολαμβάνει πλέον την αρνητική δημοσιότητα που απορρέει από τις σχέσεις αυτές, σύμφωνα με τρία ανώτερα στελέχη της τράπεζας με γνώση του ζητήματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Deutsche Bank έχει εκδώσει δάνεια ύψους περίπου 340 εκατ. δολαρίων στην Trump Organization, τον όμιλο-ομπρέλα του Προέδρου, τον οποίο ελέγχουν τώρα οι δύο του γιοι. Τα τρία δάνεια τα οποία φέρουν ως εγγύηση ακίνητα του Trump και λήγουν σε δύο χρόνια, είναι ενήμερα και φέρουν την προσωπική εγγύηση του Προέδρου, σύμφωνα με δύο στελέχη της τράπεζας.

Στις συσκέψεις της τους τελευταίους μήνες, μια διοικητική επιτροπή της Deutsche Bank που αξιολογεί ζητήματα φήμης και άλλους κινδύνους για την τράπεζα στην Αμερική, φέρεται να συζήτησε τρόπους με τους οποίους η τράπεζα θα μπορούσε να ξεφορτωθεί αυτόν τον τελευταίο σύνδεσμο. H τράπεζα έχει όλα αυτά τα χρόνια δανείσει στον Trump περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Μια ιδέα που έχει τεθεί επί τάπητος σε μια σύσκεψη: να πουληθούν τα δάνεια στη δευτερογενή αγορά, αποκάλυψε ένα από τα στελέχη της τράπεζας. Αλλά ένα άλλο στέλεχος είπε πως η ιδέα δεν έτυχε αποδοχής, εν μέρει επειδή δεν είναι σαφές ποιος θα ήθελε να αγοράσει τα δάνεια και τα προβλήματα που κουβαλούν μαζί τους.