(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρυπητής επέστρεψε στον Θρόνο Της

Μετά από παραμονή δύο εβδομάδων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιώς, όπου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου μετα-φέρθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό του Ιερού Κλήρου και των ευ-σεβών χριστιανών, η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής ε-πέστρεψε χθες, Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φα-νερωμένης Αιγίου, στον οποίο φιλοξενείται προσωρινά λόγω των εργα-σιών ανακαίνισης του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος.
Η Εικόνα της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, στο πλαίσιο των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Δημήτρια 2020», είχε μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, όπου συνέρρευσαν εκατοντάδες ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μη-τροπόλεως Πειραιώς για να προσευχηθούν στη Χάρη Της, ζητώντας την πρεσβεία Της για ενίσχυση και ενδυνάμωσή τους.
Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Αιγίου με κάθε επισημότητα λίγο μετά τις 5:30μ.μ., συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμο, τον π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον π. Δημήτριο Αρώνη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, τον π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δη-μητρίου Ταμπουρίων π. Χαρίτωνα Παπά.
Εκεί έγιναν δεκτοί με τις πρέπουσες τιμές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, από ιε-ρείς και δεκάδες συγκεντρωμένους πιστούς, οι οποίοι υποδέχτηκαν την Ιερή Εικόνα με προσευχές και έκδηλη χαρά.
Στη συνέχεια με ψαλμωδίες και κωδωνοκρουσίες μέσα σε κατανυ-κτική ατμόσφαιρα η Εικόνα της Παναγίας μας τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ακολούθησε εόρτιος δέηση και λιτάνευσή της εντός του Ιερού Ναού. Τέλος, οι Σεβασμιώτατοι Μητρο-πολίτες την τοποθέτησαν και πάλι στον Θρόνο Της.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, κ. Ιερώνυμο, για την άδεια μεταφοράς της Θαυματουργής Εικόνας στον Πειραιά αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προσκυνήματος.
Χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ιδιαίτερη, γεμάτη από ανάμεικτα συναισθήματα αφενός λύπης για τον αποχωρισμό της σεπτής Εικόνας με την οποία ο λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας συνδέθηκε πνευματικά αλλά και χαράς για την επιστροφή της στο Αίγιο «όπου θα συνεχίσει να σκέπει ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο Ιησούς Χριστός ήταν, είναι και θα είναι η μοναδική σωτηρία», όπως καταληκτικά υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιε-ρώνυμος, εμφανώς ικανοποιημένος για την επιστροφή της Πολιούχου Παναγίας μας στην εστία Της αλλά και για την ευλογημένη ολοκλήρωση του προσκυνήματος, που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες χριστιανούς εκτός Αιγίου να προστρέξουν ικετευτικά στη Χάρη Της, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο και τους εφημέριους του Ιερού Ναού, στον οποίο ιε-ροπρεπώς φιλοξενήθηκε η Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής.
Εν τέλει, για άλλη μια φορά, διατύπωσε την πάγια πεποίθησή του πως η Υπεραγία Θεοτόκος σκεπάζει αποδεδειγμένα με τη Χάρη Της όχι μόνο το Αίγιο αλλά ολόκληρη την πατρίδα μας στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας. Παράλληλα κάλεσε πατρικά το ποίμνιό του να Την επικαλείται διαρκώς, ώστε Εκείνη να στέλνει τις προσευχές μας στον Υιό Της και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός με τη σειρά Του να χαρίζει αγιασμό και φωτισμό στις καρδιές όλων των ανθρώπων.