Επίθεση στη Βιέννη: Με καταγωγή από τα Σκόπια ο τζιχαντιστής – Τον είχαν χαρακτηρίσει ανίκανο για χτυπήματα

Στο Ιnstagram φέρεται να είχε προαναγγείλει το αιματοκύλισμα που θα ακολουθούσε ο βασικός δράστης της επίθεσης στη Βιέννη το απόγευμα της Δευτέρας που οδήγησαν στο θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δύο ανδρών και δύο γυναικών, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα BILD.

 

Σύμφωνα με την Daily Mail ο 20χρονος Kurtin S., έχει αλβανικές ρίζες, οι γονείς του είναι από τα Σκόπια αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία.

 

Δείτε τη φωτογραφία του τζιχαντιστή:

tzixantistisvieni

O επίμαχος λογαριασμός του Instgram έχει πλέον καταργηθεί με τις αυστριακές αρχές να ερευνούν τη γνησιότητά του. Ο μαυροντυμένος άνδρας κρατά στο ένα χέρι του ένα όπλο Zastava M70, ένα πιστόλι και ένα μεγάλο μαχαίρι. Σύμφωνα με την BILD ο άνδρας έγραψε στην ανάρτησή του ένα κομμάτι του όρκου πίστης που δίνουν οι τζιχαντιστές.

 

Αν και ο 20χρονος ήθελε να ενταχθεί στο Iσλαμικό Κράτος στη Συρία, η αυστριακή αστυνομία τον έκρινε «ανίκανο να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις».

 

Ο τρομοκράτης ήταν βαριά οπλισμένος καθώς είχε αυτόματο όπλο, πιστόλι και μαχαίρι ενώ «εξουδετερώθηκε» στις 8:09, το απόγευμα της Δευτέρας εννέα λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσής του.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 20χρονος ισλαμιστής ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.