Εμπνευστής τουρκο-λιβυκών μνημονίων: Ο σεισμός έδειξε ότι τα ελληνικά νησιά είναι σε τουρκική υφαλοκρηπίδα

Εκτός από ειδικός στις θαλάσσιες ζώνες και το Διεθνές Δίκαιο, ο εμπνευστής του τουρκολιβυκού μνημονίου, Τζιχάντ Γιαϊτζί, έγινε και σεισμολόγος, καθώς κατά τη δική του λογική, ο σεισμός απέδειξε ότι τα ελληνικά νησιά, που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές είναι πάνω σε τουρκική υφαλοκρηπίδα!

“Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε για άλλη μια φορά με το δίκαιο της θάλασσας”, δήλωσε ο Γιαϊτζί, προσθέτοντας ότι “αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη ‘Θάλασσα των Νήσων’ επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, πως τα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές, όπως η Σάμος, βρίσκονται άνωθεν τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Ενώ η ελληνική ηπειρωτική χώρα δεν επηρεάστηκε από αυτόν τον σεισμό, επηρεάστηκε παρόλα αυτά ολόκληρη η Δυτική Ανατολία, πλήττοντας σοβαρά ακόμα και τη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας”.

Υπογράμμισε ότι η υφαλοκρηπίδα ορίζεται ως η φυσική προέκταση ενός “παράκτιου κράτους υποθαλάσσια από το χερσαίο κομμάτι της χώρας”, άρα, κατά το γνωστό “αστυνομικός-μπουζούκι”, έτσι και “τα ελληνικά νησιά στα ανοικτά της Τουρκίας συνιστούν, γεωγραφικά, φυσική προέκταση της ηπειρωτικής Τουρκίας και της υφαλοκρηπίδας της”.